Mercè Solanelles: “Aprendre llengües és enriquidor i, a més, obre portes”

La Mercè Solanelles, filla de Montant de Tost, és la directora de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de la Seu d’Urgell, un centre públic d’ensenyament d’anglès i francès que compta amb aules a la Seu, a Puigcerdà i a Sort.
merce solanelles
photo_camera Mercè Solanelles, directora de l’EOI de la Seu d’Urgell.

L’hem anat a veure perquè ens expliqui tot el que ens ofereixen aquests centres que l’EOI té al Pirineu. Ens ha sorprès gratament la biblioteca que tenen, excepcional, i tot el seguit d’activitats que fan al llarg de l’any.

Què és l’Escola Oficial d’Idiomes?

L’escola oficial d'idiomes (EOI) és un centre públic depenent del Departament d’Educació, que imparteix un ensenyament especialitzat regulat per  la Llei orgànica d'educació (LOE). A l’EOI som docents, ensenyem i certifiquem. Fem un examen que acredita oficialment el nivell que té l’alumnat. Tenim alumnes oficials i alumnes lliures, que només venen a certificar-se, i fem ensenyament presencial i semipresencial.

És important el fet de tenir una EOI al Pirineu?

Tenir una EOI al Pirineu és molt positiu per al territori. Ens equipara a la resta del país, i la gent del Pirineu podem gaudir de tots els avantatges que ofereixen les EOIs. Per exemple, el fet de ser centres públics fa que les tarifes siguin força econòmiques, a més es pot fer el trasllat de matrícula a qualsevol altra localitat ja que el currículum és el mateix.

A banda de la formació reglada d’idiomes, oferiu més coses?

A l’EOI ens agrada ser un centre de dinamització comarcal en l’àmbit social i cultural. No ensenyem només llengua: ensenyem cultura, tradicions, art, cinema, gastronomia, apropem els alumnes als escriptors locals, organitzem xerrades i activitats, intentem fomentar debat pedagògic i tenim una biblioteca que ens estimem molt.

Us creieu allò que llegint s’aprèn...

I tant. Per això, la biblioteca és tant important.  La biblioteca i totes les activitats que fem al voltant de la lectura i de l’art. Aprendre llengües sempre és enriquidor i, a més, obre portes.