22.05.2022 |
Viure als Pirineus

ESTUDIS TRANSPIRINENCS

L'onzena edició del Col·loqui Internacional d'Estudis Transpirinencs tindrà lloc a la Seu

El col·loqui, organitzat per l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell i el Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès, portarà el títol: "Els pobles abandonats als Pirineus: causes i conseqüències"

image_preview
Imatge del 1907 de Bordius (Canejan, Val d’Aran), abandonat el 2009. Autor: Juli Soler i Santaló. Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya.
L'onzena edició del Col·loqui Internacional d'Estudis Transpirinencs tindrà lloc a la Seu

La Seu d'Urgell acollirà el 4, 5 i 6 d’octubre l’onzena edició del Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs, organitzat per l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, el Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, l’Institut de Desenvolupament de l’Alt Pirineu i l’Aran, el Centre d’Estudis Ribagorçans, la Societat Andorrana de Ciències i l’Institut Ramon Muntaner.

En aquesta ocasió, el col·loqui durà per títol “Els pobles abandonats al Pirineus: causes i conseqüències”, i analitzarà les causes i la incidència dels processos de despoblament des de l'edat mitjana fins a l'actualitat, així com les diferents realitats que aquests han generat, les seves representacions i les possibles propostes del futur per als territoris que l'han patit.

L'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell coorganitzarà el congrés en el marc d'un calendari d'activitats per celebrar el seu desè aniversari. Des de l'entitat s'assenyala que el Col·loqui Internacional d'Estudis Transpirinencs és "un dels actes rellevants a nivell de recerca pirinenca amb una trajectòria consolidada i reconeguda".

Comunicacions

Els interessats a participar en el col·loqui mitjançant la presentació d’una comunicació o d’una comunicació-pòster poden enviar la seva proposta a l’adreça [email protected]. Ha de ser en forma de resum i amb una extensió màxima d’entre cinc-cents i dos mil caràcters. El termini de presentació finalitzarà el 15 de juliol de 2019.

Inscripció

El preu de la inscripció general serà de 65 euros i el de la inscripció reduïda –per a membres de centres d’estudis i estudiants–, de 50 euros. El preu dóna dret al dinar de dissabte, als sopars de divendres i dissabte i a les activitats complementàries que es programin al llarg del col·loqui. El dinar de diumenge no hi està inclòs.

La inscripció es podrà fer abans del 27 de setembre per via ordinària (fent arribat la butlleta per correu o correu electrònic) o per via telemàtica (mitjançant la butlleta que s'habilitarà a partir del març a http://www.irmu.org/projects/transpirinencs).

L'onzena edició del Col·loqui Internacional d'Estudis Transpirinencs tindrà lloc a la Seu
Comentarios