El festival 'Lo Llumener' arriba aquest dissabte a Sort

El festival de literatura infantil i juvenil d'enguany gira entorn del conte de la Caputxeta vermella

foto_3265532
photo_camera "Alícia", obra que s'interpretarà durant Lo Llumener. Foto: ACN

Sort acollirà aquest dissabte 7 d'octubre el festival Lo Llumener. Es tracta d'un festival de petit format d'àmbit rural i de muntanya amb experiències artístiques i literàries que aposta per fomentar la lectura i convidar a les famílies a gaudir mitjançant la literatura i les arts, i que entre altres activitats inclou: espectacles a l'aire lliure, contacontes per infants i adults, tallers, exposicions, fira d'editorials i gimcana literària. Aquest festival també té un apartat més professional i ha programat per aquest mes d'octubre un curs sobre 'Recursos narratius: Eines per al desenvolupament de l'escriptura creativa a l'aula i tècniques de narració oral ' adreçat a personal docent i famílies. Aquest curs compta amb el reconeixement del Departament d'Ensenyament. Dolors Millat i Carles Alcoy seran els professors del curs.

Imatge del cartell del festival Lo Llumener. (vertical)

El festival Lo Llumener comptarà també amb una petita fira d'àlbums il·lustrats on hi haurà editorials com Zorro Rojo, Media Vaca, Thule i la pallaresa Cambuleta.

Durant tota la jornada es podran veure una desena d'espectacles i tots ells seran gratuïts. La biblioteca es traslladarà a cel obert i els visitants del festival es podran asseure un moment a fullejar entre els contes, aquest any centrats en el conte de la 'Caputxeta vermella'.

foto_3265534

Una de les exposicions que es podran veure a Sort és 'Caputxetes a cabassos'. Una exposició amb diferents edicions de l'obra de la Caputxeta. Tot i que les versions més conegudes del conte popular són les de Perrault i les dels germans Grimm del 1857, existeixen innumerables adaptacions, transcripcions i versions de la Caputxeta que es podran veure a Lo Llumener.

Des dels cursos de Lo Tafanari presenten un nou curs d'il·lustració al Pallars Sobirà, emmarcat dins del Festival Lo Llumener; 'Il·lustrar amb veu pròpia'. En aquest cas serà Iratxe López de Munáin, l'encarregada d'impartir el curs.

comentaris