LITERATURA

Clara Centenera rep a Tremp el 29è Premi de Narrativa Curta Vent de Port pel conte 'Revolució'

El premi és convocat des de l’any 1994 per l’Associació Cultural, Recreativa i Juvenil 'La Casa del Sol Naixent' de Tremp
Clara Centenera Premi Vent de Port 3
photo_camera Clara Centenera amb l'alcaldessa de Tremp Sílvia Romero i Goretti Vintró, de La Casa del Sol Naixent / tremp.cat

Aquest dissabte ha tingut lloc al teatre La Lira de Tremp, el lliurament de la 29a edició del premi Vent de Port a la jove escriptora narradora Clara Centenera pel conte Revolució, publicat a Pagès Editors. 

L'acte, organitzat per l'entitat La Casa del Sol Naixent de Tremp, ha comptat amb la presència de la presidenta de l'entitat, Goretti Vintró, i de l'alcaldessa de Tremp, Sílvia Romero, qui ha volgut destacar l’aposta continuada de l'ajuntament de Tremp per l’accés dels ciutadans a la cultura i el suport a la creació literària en català.

clara-centenera-bio
Clara Centenera Ribas és il·lustradora, poeta i narradora / femlavolta.cat 

El perfil

Clara Centenera Ribas és nascuda a Ger l’any 1989. Després d’haver-se llicenciat en belles arts (UB) s’ha dedicat al món artístic, educatiu i social, sempre a través de diferents projectes escènics, poètics i literaris tant individuals com, sobretot, col· lectius. L’any 2018 va publicar el seu primer poemari, Migració al magma (Edicions Tremendes).

Revolució, el conte guanyador de la 29a edició del premi Vent de Port que dona nom a aquest llibre, l'autora explica una història de la vida real, amb molts detalls, on moltes persones es poden sentir identificades amb la frustració que desperta a vegades la vida d’ara i veure com tot avança amb tanta rapidesa que potser ens deixa endarrere. Una estona divertida durant la qual el lector podrà reflexionar de fins a quin punt tot està canviant tant.

Clara Centenera Premi Vent de Port 2

El jurat de la 29ª edició del Premi Vent de Port era compost per Vicenç Llorca, Ada Castells, Josep Fabà, Anna Ballbona i Rosa Gurrera. El premi és convocat des de l’any 1994 per l’Associació Cultural, Recreativa i Juvenil La Casa del Sol Naixent de Trempuna entitat que té l’objectiu de fomentar la cultura i l’educació dels valors en el lleure. Amb més d’un quart de segle d’existència i dedicació, Vent de Port i els seus reculls de contes se succeeixen de manera natural dins el panorama literari català. El premi està dotat amb 2.100 euros.