FESTIVAL DE CULTURES DEL PIRINEU

Arnau Obiols emociona a Escaló amb el seu cant a la muntanya, en el marc del Festival de Cultures del Pirineu

La consellera Natàlia Garriga va assistir a l’espectacle inaugural, a càrrec de la soprano Elena Copons, acompanyada per la ballarina i coreògrafa Sònia Gómez Vicente.
Arnau Obiols Dansàneu Foto Rut Solé 1
photo_camera Arnau Obiols aquest dissabte a Escaló, en el marc de la 32a edició del Dansàneu / Rut Solé

El Festival de  Cultures del Pirineu, Dansàneu, va omplir de música les Valls d’Àneu ahir en la 32a edició. El músic pirinenc Arnau Obiols va presentar el seu quart treball discogràfic, Mont Cau. Ho va fer a Escaló, als Jardins de l'Hotel Castellarnau, en una acollidora nit d'estiu i davant un públic emocionat.

Mont Cau, Arnau Obiols continua esprement el format solo amb la veu i la bateria com a protagonistes, però també amb l’electrònica, les gravacions de camp i d’altres instruments com el flabiol i la guitarra.

Arnau Obiols Dansàneu Foto Rut Solé 2
Arnau Obiols actuant a Escaló, als jardins de l'Hotel Castellarnau / Rut Solé

Mont Cau és un cant a la muntanya física, a la part natural i profunda de la muntanya. Un àlbum dedicat a la natura, la Mare de totes les coses i, per tant, una celebració del fet de viure atents i de manera respectuosa amb l’entorn natural. El disc ofereix un repertori basat en músiques i lletres pròpies però també alguns textos i reflexions d’autors contemporanis com l’escriptor i artista Perejaume.

Mont Cau, escrit tot junt, Montcau, és un topònim comú a la geografia muntanyenca catalana, és per això que el títol de l’obra s’escriu separat, per reforçar la idea de mont refugi, casa, amagatall, cau.

Landscapes
Pau Codina (violoncel) i la rapsoda Silvie Rothkovic a Sant Joan d’Isil / Rut Solé

El temple de Sant Joan d’Isil va acollir al matí la primera actuació de la jornada de la mà del músic Pau Codina (violoncel) i de la rapsoda Silvie Rothkovic. Junts van fusionar les melodies i la poesia amb la proposta Landscapes.

Elena Copons Dansàneu 2
L'espectacle inaugural, a càrrec de la soprano Elena Copons / Rut Solé

Ja a la tarda, el festival es va traslladar a l’església de Santa Maria d’Àneu, a Escalarre, per veure l’espectacle inaugural, a càrrec de la soprano Elena Copons, acompanyada per la ballarina i coreògrafa Sònia Gómez Vicente, al qual va assistir la consellera de Cultura, Natàlia Garriga. Sota el títol de Dànae Recorda vs. Mignon, Copons va interpretar les dos dones protagonistes.