FESTIVAL DE MÚSICA ANTIGA DELS PIRINEUS

L'església de Sant Vicenç d'Estamariu s'omple de gom a gom per escoltar María Hinojosa & Pérgamo Ensemble

El concert 'On Bach's Mind' ha explorat les influències de Bach en un escenari de luxe.
Femap 2023 Estamariu 1
photo_camera Sant Vicenç d'Estamariu s'omple de gom a gom en el concert de María Hinojosa & Pérgamo Ensemble / @Festival_FeMAP

L'església de Sant Vicenç d'Estamariu es va omplir de gom a gom, aquest dissabte, 19 d'agost, per escoltar el concert 'On Bach's Mind', a càrrec de Maria Hinojosa & Pérgamo Ensemble, en el marc del Festival de Música Antiga dels Pirineus. Amb totes les entrades venudes, el públic ha pogut participar d'un viatge on s'han explorat les influències de Bach en un escenari de luxe.

El concert

Amb un repertori que ha inclòs obres de J. C. Bach, J. Fischer, D. Buxtehude, G. P. Telemann, G. F. Händel i del mateix Bach, el concert ha estat interpretat per María Hinojosa (soprano), acompanyada de Kinga Ujszászi (violí barroc), Daniel Ramírez (oboè barroc), Guillermo Turina (violoncel barroc) i Eva del Campo (orgue).

Femap 2023 Estamariu 2
L'església de Sant Vicenç d'Estamariu s'omple de gom a gom per escoltar María Hinojosa & Pérgamo Ensemble / @Festival_FeMAP

Les influències que va rebre Johann Sebastian Bach i el seu desenvolupament com a compositor el van convertir en un dels autors més prolífics i admirats de la història de la música. Però no es pot entendre el geni sense acostar-se al seu context i descobrir com pot ser que algú que pràcticament no es va moure de lloc arribés a dominar tants estils de procedències tant diferents i llunyanes. El programa On Bach’s mind ressegueix el seu recorregut vital a través de la música d’alguns dels autors més importants i que més empremta li van deixar al llarg de la seva vida.

Visita guiada a l'Església de Sant Vicenç

Abans del concert, a les  18.30h, ha tingut lloc una visita guiada a l'Església de Sant Vicenç  en col·laboració amb Catalonia Sacra Abandonada durant anys i en estat ruïnós, l’església de Sant Vicenç renasqué i ara conserva una part important de les seves pintures murals romàniques.