LITERATURA

Presenten al Molí de l'Oli de la Pobla de Segur “París érem nosaltres” d’Andreu Claret

En la novel·la ens parla, bàsicament, del seu pare, Andreu Claret i Casadessús, un gran aficionat al billar i que va viure autèntiques caramboles vitals de les que en va sortir reeixit.
Presentacio-Paris-erem-nosaltres-la Pobla
photo_camera Presenten a la Pobla de Segur “París érem nosaltres” d’Andreu Claret / lapobladesegur.cat

Amb nombrosíssima concurrència de públic, el divendres dia 17 d’agost va tenir lloc al Molí de l’Oli la presentació del darrer llibre d’Andreu Claret, guardonat aquest any amb el premi Ramon Llull, el més important de les lletres catalanes.

L’Andreu Claret va ser un destacat membre de la lluita antifranquista, com a periodista i militant comunista. En abandonar la política activa va centrar-se en el periodisme, com a delegat de l’Agència EFE. A més ha col·laborat en molts mitjans: Catalunya Ràdio, El Periódico, La Vanguardia, etc. Ha publicat un seguit de llibres de diversa temàtica i ha escrit novel·les basades en la història contemporània del nostre país.

Ha dirigit diverses institucions dedicades al diàleg en l’àmbit mediterrani com l’Institut Europeu de la Mediterrània o la Fundació Anna Lindh. També va ser professor de periodisme polític a la Universitat Pompeu Fabra.

En la novel·la “París érem nosaltres” ens parla, bàsicament, del seu pare, Andreu Claret i Casadessús, un gran aficionat al billar i que va viure autèntiques caramboles vitals de les que en va sortir reeixit. Fill de Súria, va viure en primera línia la revolució, la guerra civil, l’exili i l’ocupació nazi de França. Confident del president Companys, amic de Pau Casals i d’altres gran protagonistes de la primera meitat del segle XX, un dels fundadors d’Esquerra Republicana de Catalunya, pacificador de la Fatarella després de les represàlies anarquistes, comissari de la República; va ajudar exiliats, maquis i la resistència francesa; sobrevisqué a les tortures de les txeques i la Gestapo, home de molts oficis que, més que enriquir-se, pretenia modernitzar el país i la societat.

Després de la benvinguda per part de Josep Maria Tirbió, regidor de cultura d’aquest Ajuntament, va dirigir la presentació en Ramon Enric Guimó. A la fi de l’acte l’Andreu Claret va signar nombrosos exemplars de la novel·la “París érem nosaltres”, proveïts per la llibreria “El Tinter” en la seva darrera presentació com a llibreria poblatana, a qui el presentador va agrair en nom de l’Ajuntament la seva tasca cultural durant aquests quatre últims anys.