LLIBRES

L'escriptora pirinenca Teresa Colom presenta a la Seu d'Urgell "Neu a la porta / Ull de gat, ull de bou"

Es tracta d'una novel·la doble basada en ‘Temps obert’, el projecte ideat per Manuel de Pedrolo i recuperat per Comanegra.
Teresa Colom el refugi
photo_camera Teresa Colom presenta a la llibreria El Refugi de la Seu d'Urgell "Neu a la porta / Ull de gat, ull de bou" / @ElRefugiCoop

L'escriptora pirinenca Teresa Colom ha presentat aquest dimarts, a la llibreria El Refugi de la Seu d'Urgell, "Neu a la porta / Ull de gat, ull de bou", editada per Comanegra. La presentació de l'autora i de la novel·la ha anat a càrrec de l'escriptora i filòloga, Roser Porta.

Teresa Colom signa el cinquè títol de la continuació del cicle Temps Obert. Dues novel·les per a explorar dues possibles vides de Teresa i de la vergonya de Daniel Bastida, el protagonista d'aquest projecte ideat per Manuel de Pedrolo.

Teresa Colom ACN
Teresa Colom presenta a la llibreria El Refugi de la Seu d'Urgell "Neu a la porta / Ull de gat, ull de bou" / @ElRefugiCoop

Sinopsi

La Teresa està infeliçment casada amb un dels grans corruptes de la ciutat, Daniel Bastida, especialitzat a construir pisos per a pobres amb materials de pa i figa. La Teresa té un amant i un secret que encara amenaça més el seu home, i aquestes dues novel·les despleguen dues possibilitats de la vida d’ella i de la vergonya d’ell. El destí de la Teresa serà molt diferent si el Daniel s’assabenta, o no, de la seva aventura amb el pintor; si pren consciència, o no, que la seva dona ha nascut, també, per sentir plaer.

«La llibertat del nou pis li donava aire. S'hi passejava en hores mortes, mentre el Daniel potser treballava a l'oficina... O potser visitava l'oportunitat d'un nou solar, o supervisava un dels edificis en ciutats dormitori del cinturó de Barcelona dels quals era constructor i promotor.»