L'11a edició del PICURT projectarà 75 films d'arreu del món, dels quals 25 competiran a la secció oficial

Enguany la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus homenatja el director català Marc Recha

foto_3220792
photo_camera Pla americà de la directora del PICURT, Montse Guiu, al costat del cartell del festival.

 L'11a edició del PICURT, la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus, projectarà entre el 20 i el 24 de juny 75 films de 18 països d'arreu del món, dels quals 25 competiran a la secció oficial. Algunes de les produccions són inèdites a l'Estat espanyol i han estat premiades als festivals de cinema de muntanya més importants del món. El certamen manté quatre espais d'activitats a La Seu d'Urgell, Artedó, Alàs (Alt Urgell) i Andorra. Enguany el director convidat serà el català Marc Recha, que rebrà un guardó en homenatge a la seva aportació cinematogràfica. A més, es presentarà una pel·lícula que rememora les vivències durant els jocs olímpics del 92 a la Seu d'Urgell amb imatges gravades per aficionats. Dins de les activitats paral·leles, destaca la performance 'Elogi a l'Arbre' de la companyia Els Comediants, que endinsarà el públic dins la roureda d'Artedó i també pels carrers del poble. La directora del PICURT, Montse Guiu, ha insistit que el festival també té un component ideològic perquè vol reivindicar la cultura de muntanya i ser un "element de sensibilització" per a la preservació del medi natural. L'any passat van passar per la mostra unes 2.500 persones.

Enguany PICURT ha rebut 170 obres, de les quals es presentaran 75 films de cultura de muntanya d'arreu del món, però amb especial interès a les produccions sobre els Pirineus. Índia, Pakistan, Turquia, Mongòlia, Estats Units, Xina, Argentina, Perú o França són alguns dels 18 països que participaran en aquesta edició. 

Des de l'any passat PICURT és una mostra de cinema competitiva amb quatre premis dins de la secció oficial: Premi Gall Fer Pirineus - Ciutat de La Seu d'Urgell, dotat amb 2.000 euros, on es podran veure obres sobre els Pirineus; Premi Gall Fer VallNord- Esports, amb films de temàtica relacionada amb els esports de muntanya, dotat amb 1.500 euros; Premi Gall Fer Andorra - Ecologia, amb obres que tracten temes d'ecologia i de medi ambient relacionats amb la muntanya, valorat en 2.000 euros i Premi Gall Fer Internacional - Muntanyes del món, que premiarà amb 1.500 euros una obra internacional de temàtica de muntanya.

L'11a edició del Picurt es va presentar ahir dijous al matí a la ciutat de Lleida.

comentaris