06.12.2022 |
Viure als Pirineus

El Festival Internacional de Cinema de Cerdanya tanca la recepció d’obres a concurs amb 1.132 films admesos

L’organització del Festival ha rebut a concurs 232 llargmetratges i 900 curtmetratges, que sumen un metratge total de 28.300 minuts.

AF_cartel_cerdanya_A2_Oficial
Festival Internacional de Cinema de Cerdanya.
El Festival Internacional de Cinema de Cerdanya tanca la recepció d’obres a concurs amb 1.132 films admesos

El Festival Internacional de Cinema de Cerdanya, que celebra la vuitena edició entre els dies 29 de juliol i 6 d’agost, ha tancat el període de recepció d’obres audiovisuals al certamen d’enguany amb un una participació total de 1.132 films admesos a concurs (232 llargmetratges i 900 curtmetratges) i un metratge total de 28.300 minuts. Aquestes xifres confirmen un nou rècord de participació tant en films com en metratge, amb un creixement del 15% respecte a l’edició anterior. Ara les obres passaran a mans del Jurat, que en determinarà la selecció i programació final.

Pel que fa al programa, el Festival enguany experimentarà un nou i notable increment de les sessions de projecció, consolidant així la seva posició preponderant dins del cinema a la demarcació. Així, enguany el públic gaudirà de 34 sessions i que inclouen les propostes tradicionals següents: Curtmiratges (en col·laboració amb el festival homònim), InfantilFilms catalans i en catalàInternacional VOSGolfa i les Seccions Especial, Oficial i Finalistes. Continuen les sessions amb valor afegit com la curtTECA (maridatge de curtmetratges i gastronomia local) i Cinefília (destinada al passi d’un llargmetratge, amb cinefòrum amb l’equip). L’Entrega de premis, amb la presència dels guanyadors i la catifa vermella, tindrà lloc el dia 5 d’agost. Posteriorment, se servirà el tradicional còctel amb música en directe que clourà el Certamen. Com a novetats, s’incrementarà el nombre de sessions destinades al passi de llargmetratges, amb sessions cada dia a les 4 de la tarda, i la programació del cap de setmana creix amb noves propostes de llargmetratges i documentals. Així, hem creat una nova marca per les propostes documentals: DOCU. Aquesta, inclourà les tradicionals sessions DOCUetnografia (en col·laboració amb l’Institut Ramon Muntaner i integrant dins la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic), DOCUpaisatge (en col·laboració amb l’Observatori del Paisatge de Catalunya), DOCUfusió (musical) i les noves propostes DOCUsocietat  i DOCUart.

Entre les activitats adjacents, repeteix el Taller jove (programat pel dia 29 de juliol i obert a tothom que hi vulgui participar, prèvia inscripció gratuïta), la Trobada del Sector de l’Audiovisual al Pirineu, sota el títol “Cinema i turisme: creant sinèrgies entre territori i audiovisual” i que inclou activitats amb els professionals assistents al festival i amb Catalunya Film Festivals (Coordinadora de Festivals de Cinema de Catalunya), el Campus – Meeting Point per professionals i la Visita guiada pels principals atractius audiovisuals del municipi. Pel que fa a les activitats més lúdiques, repeteix el Trivial-Vermut de Cinema (6/08) i diferents activitats per nens com un taller de maquillatge, un taller de manualitats de cinema i un concurs de dibuix. Finalment, està programat un concurs paral·lel de curtmetratges fets amb smartphone, SMARTfilms, en col·laboració amb Cerdanya Jove i el Casal d’Estiu de Puigcerdà, on els joves podran explorar els límits de la seva creativitat sota el mestratge i tutoria de cineastes professionals i en base a les noves tecnologies.

Els canvis en la programació responen a la voluntat de l’organització de seguir convertint el Festival Internacional de Cinema de Cerdanya en el festival de referència del Pirineu, amb un programa molt ambiciós que permeti al públic cerdà poder gaudir de les millors propostes de l’any, ja siguin curtmetratges o llargmetratges, en una oferta variada, adaptada a tots tipus d’horaris i totalment gratuïta. Aquest fet reforça l’aposta estratègica del festival per anar consolidant el certamen com una de les grans cites culturals de l’any a la comarca.

Enguany també el Festival estrena nova pàgina web: www.cerdanyafilmfestival.cat. Aquest nou portal, específic del certamen, difondrà exclusivament continguts relacionats amb l’esdeveniment i ha de permetre als usuaris poder trobar molt millor la informació relacionada amb l’activitat, les projeccions i els films participants. El portal històric www.filmcerdanya.cat es dedicarà en exclusivitat a la tasca de promoció de l’audiovisual a la comarca a través de la Film Commission.

El Festival Internacional de Cinema de Cerdanya és un festival adherit a Catalunya Film Festivals i compta amb el suport de la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Puigcerdà, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Costa Brava – Girona Festivals, l’Institut Ramon Muntaner, l’Observatori del Paisatge de Catalunya, SeD Distribució, Apartaments Turístics Puigcerdà, Cerdanya Resort, BDP Software, Nació Digital, Regió 7 i Pànxing.

L’entrada a totes les activitats i projeccions serà totalment gratuïta amb aforament limitat. La seu d’operacions serà el Museu Cerdà de Puigcerdà.

El Festival Internacional de Cinema de Cerdanya tanca la recepció d’obres a concurs amb 1.132 films admesos
Comentarios