FESTIVAL DE MÚSICA ANTIGA DELS PIRINEUS

L'11a edició del FeMAP comptarà amb 55 propostes i estrena els 'Concerts amb Gust', un nou format de migdia

El festival s'estén per cinc nous municipis i ja ven les entrades i els paquets turístics vinculats a les actuacions
Pla general del grup Ensemble Brudieu durant el concert 'Officium Defunctorum Urgellensis' que ha inaugurat la 10a edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) a la catedral de la Seu d'Urgell. Imatge del 2 de juliol de 2021. (Horitzontal)
photo_camera El grup Ensemble Brudieu durant el concert 'Officium Defunctorum Urgellensis' / Albert Lijarcio

L'11a edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) oferirà 55 concerts entre l'1 de juliol i el 22 d'agost. D'aquesta manera, la programació s'amplia i s'incorporen cinc nous municipis a les seus on tindran lloc les actuacions. Es tracta dels nuclis de Ger (Cerdanya), Coll de Nargó (Alt Urgell), Gerri de la Sal (Pallars Sobirà), Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa) i els Banys d'Arles i Palaldà, a la Catalunya del Nord. Una de les principals novetats d'enguany serà el nou format de migdia anomenat 'Concerts amb Gust', en el marc del qual es programaran set propostes que inclouran un tast de productes de proximitat. Les entrades ja estan a la venda, així com també les dels diversos paquets turístics vinculats a les actuacions.

La proposta 'Música Alchemica', dirigida per Lina Tur, serà l'encarregada d'obrir el certamen, des de la catedral de Santa Maria de la Seu d'Urgell. El concert inclourà obres del primer barroc i sonates del compositor austríac Heinrich Ignaz Franz von Biber, en una recopilació que es podria considerar com "les músiques més belles que s'han escrit mai", segons afirmen des de l'organització. Pel que fa als nous 'Concerts amb Gust', que tenen com a objectiu donar suport petits productors i elaboradors locals per contribuir al desenvolupament integral del Pirineu, tindran lloc a Esterri d'Àneu (Pallars Sobirà), Covet (Pallars Jussà), Llívia (Cerdanya), La Plana de Mont-ros (Pallars Jussà), Tiurana (Noguera), Vilanova de Banat (Alt Urgell) i Tremp.

El festival comptarà enguany amb la participació de 21 grups i solistes repartits per 38 municipis de Catalunya, Andorra i la Catalunya del Nord. També se segueix apostant per una oferta complementària a la musical feta a partir de la promoció del patrimoni local, gastronòmic i natural del Pirineu, tot oferint mig centenar d'activitats incloses amb el preu de l’entrada. Pel que fa als paquets turístics, aquests combinen les actuacions amb ofertes d'allotjament. D'aquests, nou proposen dues nits amb diversos concerts inclosos.