La mostra es va inaugurar el dissabte 30 de juny, a les 13 hores, a la sala la Cuina, i obre el VIIè Cicle d’Art Contemporani de la capital alturgellenca.

L’exposició ‘Poemarios’ de Chema Agustín obre l’agenda cultural d’estiu de la Seu d’Urgell

La Seu d’Urgell ofereix del 30 de juny fins al 16 de setembre 60 propostes culturals i lúdiques adreçades a públics de totes les edats i per a tots els gustos per gaudir de l’estiu a la nostra ciutat.

poemarioptt
photo_camera Cartell Exposició Poemarios

La primera activitat que recull l’agenda cultural de la capital alturgellenca és l’exposició ‘Poemarios’ de Chema Agustín que es va inaugurar el passat dissabte 30 de juny, a la una del migdia, i que va obrir el VIIè Cicle d’Art Contemporani.

En aquesta mostra, el pintor aragonès Chema Agustín fa una aproximació poètica al Pirineu a través de poemes visuals. La instal·lació es podrà visitar fins al 28 de juliol, i oferirà activitats pedagògiques per a casals d’estiu i visitants en general. L’entrada és gratuïta.

D’entre les seixanta propostes per aquest estiu hi destaca també la celebració de la 43a Trobada amb els Acordionistes del Pirineu, que enguany tindrà lloc del 27 de juliol al 2 d’agost a la Seu d’Urgell, conjuntament amb el municipi alturgellenc d’Arsèguel.

L’agenda cultural estiuenca de la capital de l’Alt Urgell també inclou una proposta de circ vingut des de França amb Les P´tits Bras i Yldor Llach que ens portaran acrobàcies aèries el dimarts 31 de juliol, a les deu de la nit, al Pati del Seminari.

Un estiu més, el claustre de la catedral de Santa Maria d’Urgell acollirà l’escenificació del Retaule de Sant Ermengol, espectacle medieval de so i llum del segle XI, que tindrà lloc del 3 al 7 d’agost. Per a més informació www.retaulesantermengol.com

L’exposició ‘Forest Art’ de Martí Boada, la segona mostra del VIIè Cicle d’Art Contemporani de la Seu d’Urgell, s’inaugurarà el divendres 3 d’agost i es podrà visitar fins al 30 de setembre, a la sala La Cuina. Amb les peces d’aquesta instal·lació es vol retre homenatge, abans de res al bosc, recordant des d’una base de molt de respecte. L’entrada és gratuïta.

Pel 21 d’agost hi ha programat el concert de Dàmaris Gelabert, un espectacle musical per a tota la família, que tindrà lloc al Palau d’Esports a les set de la tarda. Gratuït per a menors de 3 anys.

El dijous 23 d’agost, jornada que tindrà lloc el tradicional Teatre de Festa Major, arriba la comèdia d’intriga en blanc i negre McGuffin, que es representarà a les deu de la nit, al Palau d’Esports.

Amb text de Mònica Pérez, sota la direcció de Carlos Latre, la mateixa Mònica Pérez i Jordi Ríos protagonitzen un homenatge a les pel·lícules d’Alfred Hitchcook, ple de referències dels seus films més clàssics.

 

Altres propostes estiuenques

L’agenda cultural de la Seu d’Urgell per aquest estiu inclou, a més a més, la celebració del 8è Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), amb el concert inaugural a la catedral que va tenir lloc divendres 29 de juny, a les nou de la nit, amb l’Escolania i Capella de Montserrat.

Val a dir que la Seu d’Urgell acollirà un total de 7 activitats incloses en la programació del FeMAP, entre concerts de música i activitats paral·leles al mateix certamen musical.

Per al públic juvenil hi ha programades un seguit de propostes com concerts de grups locals, cinema a la fresca, piscina nocturna, un escape room i una marató de jocs de rol de terror.

També tindrà lloc la 23a edició de la Trobada de Puntaires el pròxim diumenge 8 de juliol, al passeig Joan Brudieu.

Aquesta agenda cultural s’enviarà a tots els domicilis de la Seu d’Urgell.

comentaris