El Dansàneu comença la formació en música i estrena avui "Nuà", de producció pròpia

Ahir va tenir lloc a Espot el primer dels maridatges del Dansàneu que va comptar amb l’actuació de Quim Bigas i el concert d’INXA IMPRO QUINTET, conjunt liderat pel graller MANU SABATÉ, que va presentar el seu disc Out of trad.

unnamed (2)
photo_camera Didier Laloy, a la dreta, va oferir ahir una Masterclass d'acordió a l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu.

La 27a edició del Dansàneu, Festival de Cultures del Pirineu, va iniciar ahir dilluns amb una vintena d’alumnes les classes de formació en música amb una Masterclass d’acordió del reconegut músic belga DIDIER LALOY, considerat un dels principals renovadors de l’acordió diatònic a nivell europeu. Laloy forma part del conjunt galaico/belga IALMA, que va actuar abans d'ahir al centre Món Natura Pirineus de Les Planes de Son, que gestiona la Fundació Catalunya – La Pedrera. IALMA és un dels grups més potents de world music de l'escena internacional i ha estat notícia darrerament per participar en l'últim videoclip reivindicatiu del raper Valtonyc, enregistrat ja a Bèlgica, i on el músic mallorquí versiona Bella ciao, en català i castellà, un autèntic himne antifeixista de la Segona Guerra Mundial. A Son també hi va presentar el seu treball participatiu MOLAR el coreògraf i ballarí Quim Bigas, que va repetir ahir al maridatge a les 21.00 h a Espot.

Ahir dilluns va tenir lloc el primer dels maridatges d’enguany, en aquest cas a Espot. La proposta de música i dansa va anar a càrrec del coreògraf Quim Bigas i el concert d’INXA IMPRO QUINTET, conjunt liderat pel graller MANU SABATÉ, que va presentar el seu disc Out of trad.

Avui dimarts tindrà lloc a l’església de Sant Pere de Sorpe l’estrena d’una producció pròpia del Dansàneu, l’espectacle de dansa NUÀ. Dirigida per la coreògrafa i ballarina Raquel Gualtero amb la soprano Anaïs Oliveras. Aquesta producció és una col·laboració amb l’Ajuntament de Palma de Mallorca i L’Illenc tindrà lloc a les 20.00 h. Posteriorment, a les 21.00 h tindrà lloc el segon dels maridatges del Dansàneu, el TASTÀNEU, que comptarà amb l’actuació del grup DUETU als safarejos patrimonials de Sorpe. (L’entrada a l’actuació NUÀ inclou la participació al Tastàneu. Menors de 8 anys, gratuït).

Les entrades per a la 27a edició del Dansàneu (espectacles de pagament a partir de dimarts, 3 de juliol) són a la venda amb reserva prèvia a través del web www.dansaneu.cat i per compra directa, a la seu del Consell Cultural de les Valls d’Àneu, a Esterri d’Àneu.