L’espectacle medieval “Cercamón” torna a Costoja amb nova direcció, producció i il·luminació

 Les representacions tindran aquest divendres i dissabte.

Cercamón2001b
photo_camera Una de les primeres representacions de “Cercamón” a Costoja.

L’espectacle medieval Cercamón, basat en la novel·la del mateix títol de l’escriptor urgellenc Lluís Racionero, es podrà veure aquest divendres i dissabte, dies 17 i 18 d’agost, a les ruïnes de l’antic priorat de Santa Maria de Costoja, a la vall de Castellbò. L’obra començarà tots dos dies a les 10 de la nit, si bé des de les 8 del vespre hi haurà oberta una taverna medieval amb productes locals de la iniciativa Menja’t l’Alt Urgell.

L’obra estrena direcció artística en la persona d’Irina Robles, actriu i directora andorrana, que reprèn la versió clàssica i, tanmateix, amb una posada en escena marcadament poètica. Una altra de les novetats d’enguany és que la producció de l’espectacle l’ha assumit la productora local Puc Fer Teatre, liderada per Jonathan Jiménez. Quant a la il·luminació i sonorització, també és en mans d’un nou tècnic, el jove urgellenc Jan Tomàs. Amb tot plegat, es vol presentar una proposta cultural renovada sense renunciar als orígens de l’obra.

Els actors i les actrius que donaran vida als personatges de Cercamón són de l’Alt Urgell i d’Andorra, la majoria joves i amb experiència en el món del teatre. L’espectacle inclou música i dansa en directe, amb l’assessorament del músic cerdà Pep Lizandra. El nou projecte pretén dotar les ruïnes de Costoja de la màxima força com a escenari natural.

A Costoja van ser enterrats el vescomte Arnau de Castellbò i la seva filla Ermessenda, tot i que, l’any 1269, la Santa Inquisició n’ordenava l’exhumació i la crema de les despulles en aplicació de la condemna pòstuma d’heretgia pel suport dels nobles al catarisme. Aquest episodi de la història és recollit per Racionero a Cercamón i és el moment culminant de l’obra.

Cercamón és patrocinat pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Ajuntament de Montferrer i l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de la Vila i Vall de Castellbò, amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, la Diputació de Lleida i l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA).