Arianna Savall, Petter U. Johansen, Hirundo Maris, Eduardo Paniagua, Wafir Gibril i Pedro Burruezo aquesta setmana al FeMAP

Arriba l’última setmana de la vuitena edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), entre el dimecres 22 i el diumenge 26 hi haurà set concerts. 

Hirundo Maris. Arianna Savall i Petter U. Johansen
photo_camera Hirundo Maris. Arianna Savall i Petter U. Johansen

Arianna Savall i Petter U. Johansen seran els encarregats d’obrir les actuacions de la setmana amb el seu concert La Rosa dels Vents, nom que simbolitza els quatre grans punts cardinals musicals explorats pel conjunt: música antiga, música tradicional, composicions pròpies i improvisació lliure. El grup estarà a tres països diferents, començant el 22 a Tremp (Pallars Jussà, Catalunya), l’endemà a Escaldes-Engordany (Andorra) i per últim dijous a Bourg-Madame (França).

Per altra banda, al llarg de dijous a Berga (Berguedà) i divendres a La Seu d’Urgell (Alt Urgell) és el torn de Cantigues d’Alfons X El Savi, Segle XIII d’Eduardo Paniagua.  Aquests concerts es basen en el ric repertori medieval de les Cantigues d'Alfons X el Savi del segle XIII i presenta una selecció de peces de la col·lecció més notable de la lírica europea medieval. Tot i l’atribució al rei Alfons X, el repertori de les cantigas, conservat en quatre còdexs de finals de segle XIII, reflexa influències diverses, des del món trobadoresc fins a les de la música i poesia d’al-Andalus.

Per últim, els dos últims concerts van a càrrec d’Eduardo Paniagua, però en aquesta ocasió acompanyat per Wafir Gibril i Pedro Burruezo. Tots tres realitzaran un concert titulat Trobadors de les tres cultures que es podrà veure dissabte a Alp (Cerdanya) i diumenge a Espot (Pallars Sobirà). Un espectacle minimalista però intens en emocions que ens porta a l’edat mitjana amb cançons i melodies d’aromes sefardites, de perfums trobadorescos i que no oblida els grans poetes del sufisme, els poemes dels quals són amor en estat pur.

En el marc d’aquests concerts, el FeMAP organitza un conjunt d’activitats paral·leles. D’aquesta manera, qui ho vulgui podrà complementar les sessions amb la visita lliure a l’Epicentre de Tremp o realitzar visites guiades a la Berga Carlina, a la capella de Sant Miquel i el claustre de la Seu d’Urgell o l’església de Sant Martin d’Hix a Bourg Madame.

CONCERTS

Arianna Savall, Petter U. Johansen, Hirundo Maris. La rosa dels vents

22/08 · 20.00 h · Tremp

23/08 · 21.30 h · Escaldes-Engordany

24/08 · 21.00 h · Bourg Madame

Eduardo Paniagua. Música Antigua. Cantigues d’Alfons X El Savi, Segle XIII

23/08 · 21.00 h · Berga

24/08 · 21.00 h · La Seu d’Urgell

Eduardo Paniagua, Wafir Gibril i Pedro Burruezo. Trobadors de les tres cultures

25/08 · 19.30 h · Alp

26/08 · 20.00 h · Espot 

ACTIVITATS PARAL·LELES    

22/08 · 17.00 h a 20.00 h · Visita lliure a l’Epicentre · Tremp 

23/08 · 19.30 h · Visita guiada a la Berga carlina · Berga

24/08 · 19.30 h · Visita guiada a la Capella de Sant Miquel i el claustre · La Seu d’Urgell

24/08 · 20.00 h · Visita guiada a l’església Sant Martin D’Hix · Bourg Madame