LITERATURA

L’escriptora urgellenca Marta Grau publica ‘La música que sona quan acaba la cançó’

Les protagonistes de la novel·la hauran de construir el seu futur al peu del Cadí, on tot va començar i on encara sona la música entre les muntanyes.
Marta Grau Repullo 2
photo_camera Marta Grau Repullo el 2015/facebook

L’escriptora urgellenca Marta Grau Repullo acaba de publicar La música que sona quan acaba la cançó’(Rosa dels Vents), una història corprenedora i profundament humana. 

 Una pirinenca forta i lluitadora

La música que sona quan acaba la cançó és una història corprenedora i profundament humana, en un paisatge que Marta Grau recrea amb una força narrativa extraordinària i amb unes protagonistes que traspuen els sentiments i el coratge que perduren inesgotables de generació en generació, al llarg del temps i fins avui.

La Berta i la Tània hauran de prendre el relleu de les dones que les han precedit i construir el seu futur al peu del Cadí, on tot va començar i on encara sona la música entre les muntanyes.

La Música portada

Sinopsis

La Berta, separada i amb dues filles, i la Tània -de tornada al país amb la seva nòvia africana després de molts anys viatjant- es retroben en un temps tan convuls com els mesos que envolten l'1 d'Octubre. Comparteixen el record de la mare morta massa jove víctima d'un càncer i el d'en Cesc, que ha format part de la vida de les dues; i la mort de l'àvia poc abans de fer cent anys se suma a les pròpies crisis personals de les dues germanes.

La desaparició d'aquella dona valenta nascuda en un poble del Pirineu, que, de nena, va sobreviure a la misèria de la seva vall ajudant una trementinaire, i, que, malgrat el dolor de la guerra i les penúries del franquisme, va donar a llum a tres filles amb un ànim extraordinari, fa trontollar la memòria familiar. I la Berta i la Tània hauran de prendre el relleu de les dones que les han precedit i construir el seu futur al peu del Cadí, on tot va començar i on encara sona la música entre les muntanyes.

El perfil

Marta Grau Repullo (Barcelona, 1976) tot i néixer a Barcelona, és de la Seu d’Urgell, on ha viscut, estudiat i treballat. És escriptora, periodista i cooperant. Ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació dels Pirineus com Ràdio Seu, Ona Andorra i el Periòdic d’Andorra. Ha publicat la novel·la El cuerpo, a Colòmbia; el poemari Carícies de la lletra, Editorial Andorra, premiat a Andorra; i va obtenir, el 2001, el Premi Recull del Concurs de Poesia de la Biblioteca Pública del Govern d'Andorra. Diversos dels seus contes han estat guardonats en certàmens de narrativa en català i editats en obres col·lectives. Des de fa anys, ha oorientat la seva carrera professional cap a la gestió i la cooperació al desenvolupament internacional.