ART I CULTURA

Les piques baptismals i d'oli de les Valls d'Àneu al MNAC

Oriol Vilapuig situa "al mateix nivell" els baixos relleus redescoberts amb la simbologia religiosa icònica del període
Panoràmica del cub dins el qual Oriol Vilapuig exposa les seves 'empremtes i figuracions' dels baixos relleus de les piles baptismals de les Valls d'Àneu, al MNAC. Dimecres 11 de març de 2020 (HORITZONTAL)
photo_camera Oriol Vilapuig exposa les seves 'empremtes i figuracions' dels baixos relleus de les piles baptismals de les Valls d'Àneu, al MNAC/Pau Cortina
L'artista Oriol Vilapuig acaba de situar al bellmig de la col·lecció d'art romànic del MNAC un "imaginari" de l'època que no hi era present: el de dels baixos relleus esculpits a les piques baptismals i d'oli disseminades per les esglésies de les Valls d'Àneu. Des de la contemporaneïtat, l'artista rescata totes aquestes representacions i simbologia que convivia amb altars i pantocràtors però que connecten amb una "veu diferent", més propera a la natura i el paganisme. 'Son' (com el poble on va fer la primera descoberta) interpel·la així les icòniques pintures romàniques i genera una nova mirada a la pròpia col·lecció, de la ma del MNAC, interessat a fer-se més "sexi sense ser banal".