CULTURA

Joan Ganyet presenta “Scherzo d’Itàlia”, el seu darrer llibre de fotografies

Joan Ganyet acaba de publicar el seu darrer llibre titulat Scherzo d’Itàlia amb el que tanca la trilogia de llibres fotogràfics que va iniciar amb la publicació de Pell i va continuar amb Tolstoi traces. La primera presentació de l’obra es farà aquest dijous dia 4 de gener a les 19.30 hores a la Sala La Immaculada de la Seu d’Urgell i comptarà amb la presència, a més de l’autor, del periodista i escriptor, Joan Cal, la professora de literatura, Anna Martí, i l’alcalde de la seu d’Urgell, Joan Barrera.

20231231_131848
photo_camera Joan Ganyet amb el seu darrer llibre.

Scherzo Itàlia aplega un seguit de fotografies que posen en comú l’explosió de bellesa del Renaixement (a través d’alguns dels seus artistes més rellevants) amb la creativitat dels italians d’avui expressada espontàniament en els murs de les seves ciutats que Joan Ganyet ha fotografiat com només ell sap fer.

Presentació de Scherzo d’Itàlia, de Joan Ganyet (1)
El cartell de la presentació del llibre a la Seu d'Urgell.

El llibre compta amb la col·laboració de la professora Anna Martí, la poeta Valeria Conte, l’escriptor i col·leccionista de fotografia, Giorgio G. Negri, i l’escriptor i periodista, Joan Cal. Tots ells aporten les reflexions que el llibre els inspira i escriuen sobre el diàleg entre la fotografia, la pintura i la literatura com a representacions artístiques de la realitat i de les realitats imaginades.

Joan Ganyet, per la seva part, fa un repàs de l’evolució de l’art a Itàlia (i a Europa) des del Renaixement fins als nostres dies, a través de les principals figures i els artistes més enlluernadors d’ara fa 500 anys i fins als nostres dies.