26.06.2022 |
Viure als Pirineus

La inauguració del FeMAP omple la catedral de la Seu amb Les Quatre Estacions

El Festival de Música Antiga dels Pirineus, el FeMAP, ha arrencat aquest divendres a la nit la sisena edició. La Seu d’Urgell ha acollit una producció pròpia que s’ha traslladat del Claustre a la Catedral Santa Maria d’Urgell per raons meteorològiques.

Inauguració FeMAP
FeMAP és un festival de referència al Pirineu.
La inauguració del FeMAP omple la catedral de la Seu amb Les Quatre Estacions

El 6è FeMAP ha arrencat amb una de les obres més populars del repertori barroc, Les Quatre Estacions d’Antonio Vivaldi, davant d’una catedral plena. La producció s’ha encarregat al violinista lleidatà Joan Espina, i l’orquestra s’ha configurat a partir de músics vinculats al territori pirinenc o lleidatà sempre que ha estat possible.

 El certamen proposa un programa ambiciós tant pel que fa al nombre de municipis que abraça com al nivell artístic de les formacions musicals. Amb 43 actuacions, que transcorreran arreu del Pirineu de Catalunya, Andorra i Catalunya Nord, el FeMAP esdevé el festival de música antiga de major magnitud de tot Europa.

El FeMAP

El FeMAP, Festival de Música Antiga dels Pirineus, se celebra des de l’any 2011, en què hi van participar 10 municipis. Des de llavors, s’han multiplicat pràcticament per tres les localitats que acullen aquesta proposta de música antiga d’alt nivell. En la sisena edició son 28 els municipis que formen part del FeMAP. Per primer any, s’hi afegeixen el municipis Salàs de Pallars, Vilaller, Vall de Boí, Riner, Llívia i Organyà.

Des del 1 de juliol i fins al 27 d’agost tindran lloc 43 concerts de formacions provinents de Catalunya, Galícia, Andalusia, Madrid, País Valencià, Euskadi, Itàlia i França. Entre elles hi haurà dues produccions pròpies: el concert inaugural, Vivaldi Quatre Estacions, a càrrec d’una orquestra creada a l’efecte i dirigida per Joan Espina, i el Les músiques del Baró de Maldà, a càrrec del Qvixote Quartet i l’actor Carles Canut.

El Festival en xifres

×           28 municipis participants

×           17 formacions musicals

×           43 concerts

×           5 sessions Gastrofilm

×           50 packs turístics d’entrada + hotel

×           22 activitats culturals complementàries

×           1 curs de divulgació

×           1 exposició de fotografies

×           15 concerts en centres amb persones en risc d’exclusió

×           7 tallers per a persones amb risc d’exclusió i assistència al concert

La inauguració del FeMAP omple la catedral de la Seu amb Les Quatre Estacions
Comentarios