FESTIVAL AUDIOVISUAL D'ANDORRA

El Festival Ull Nu inaugura l'11a. edició reivindicant més recursos per la cultura i els joves talents

La pel·lícula documental “Remember my name”, de la directora Elena Molina, ha estat la projecció que ha obert el festival.
FP5A9254
photo_camera Hector Mas i Elena Molina durant el col·loqui inaugural / Foto: Clara Orozco

L'11a edició del Festival Ull Nu ha donat el tret de sortida aquest dimecres amb la projecció del llargmetratge "Remember my name" de la directora i guionista Elena Molina al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. Aquesta és una obra que ens parla de la història d'un grup d'orfes que creua la tanca de Melilla des del Marroc i com, de cop i volta, la seva història canvia quan entren a formar part d'un grup de dansa i acaben participant en un talent show.

Els dos directors de l'Ull Nu, Hector Mas i Marc Camardons, han obert l'acte d'inauguració explicant que s'ha arribat a les onze edicions treballant molt intensament i que a aquest festival, a la cultura i als joves talents els calen més ajudes econòmiques. Camardons i Mas han remarcat que aquest és un projecte que no seria possible si no estigués fet amb molt d'amor.

El tret de sortida de l'Ull Nu ha comptat amb la presència del Cap d'Àrea d'Acció Cultural del Govern d'Andorra, Joan Marc Joval, la Cònsol menor del Comú d'Andorra la Vella, Olalla Losada, i la consellera de Joventut de la capital, Maria Nazzaro. Joval ha destacat que 'aquest festival és cada cop més autèntic, més professional i més avantguardista i que, per tot això, té un impacte cada vegada més ampli' i també ha remarcat que 'l'Ull Nu és un generador inqüestionable i inesgotable de nous públic, que observa el món i les persones, en copsa la realitat, les preocupacions, els interessos, les reivindicacions, i les integra en la seva programació i les seves accions per presentar-les al públic perquè se senti interpel·lat'. Per la seva banda, Nazzaro, ha dit als assistents que el Festival Ull Nu és un dels grans referents culturals d'Andorra i que serveix com a aparador per als artistes locals i internacionals.

FP5A9231
Hector Mas i Elena Molina durant el col·loqui inaugural / Foto: Clara Orozco

Un cop finalitzada la projecció de “Remember my name” el públic ha pogut escoltar el col·loqui que ha ofert la directora Elena Molina, conjuntament amb el director del festival Hector Mas, explicant com va tenir lloc el rodatge d’aquest documental que va ser tota una llarga experiència de sis anys. El Festival Ull Nu tindrà lloc fins el diumenge 12 de maig i demà serà el torn del Convidat d’Honor que aquest any es Portugal i la programació estarà dedicada al cinema d’aquest país. Als actes assistirà la Cònsol general de Portugal a Barcelona, Ana Isabel Teixeira Coelho, i la ministra d'Afers exteriors del Principat d'Andorra, Imma Tor Faus.

Per a l'ocasió es projectarà, en el Centre de Congressos d'Andorra la Vella, el llargmetratge “Simon Chama” de la directora lusitana Marta Sousa, que també serà present en el festival i farà una xerrada sobre el film un cop acabat. També es podran veure cinc curtmetratges de cineastes portuguesos com a “Present”, de Francisco Valente, “Apontamentos dona Corba Correnteza” de Flavia Regaldo, “A panxa de Mariana”, de Federico Mesquida, “O Banho” de David Boneville i “By Flávio” de Pedro Cabeleira. Un cop vistos els curtmetratges, el director de cinema Federico Mesquida i el també director i programador del festival IndieLisboa, Ricardo Vieira, moderaran el col·loqui.