04.12.2022 |
Viure als Pirineus

FESTIVAL DE MÚSICA ANTIGA

El Festival de Música Antiga dels Pirineus arriba a la novena edició amb Flandes com a país convidat

El FeMAP té programats 53 concerts, 21 programes musicals diferents i la participació de més de 200 intèrprets.

FEMAP (2)
Presentació del FeMAP 2019, amb la consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga/FeMAP
El Festival de Música Antiga dels Pirineus arriba a la novena edició amb Flandes com a país convidat

Aquest dimecres s'ha presentat, a Barcelona, la 9a edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP). A la roda de premsa, on s'ha fet pública tota la programació, hi han participat la consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga; el secretari general de cultura, Francesc Vilaró, i el director del FeMAP, Josep Maria Dutrèn.

El proper 5 de juliol, el Festival de Música Antiga dels Pirineus donarà el tret de sortida a la seva novena edició amb alguns dels solistes i grups de música antiga més prestigiosos del moment. Per a aquesta nova edició, el FeMAP té programats 53 concerts en diversos municipis repartits entre Catalunya, Andorra i França amb un total de 21 programes musicals diferents i la participació de més de 200 intèrprets. La principal novetat és la presència de Flandes com a país convidat, el que suposarà que gairebé una vintena dels concerts del festival estiguin protagonitzats per músics flamencs amb 7 programes diferents.

cartell_2019_xapa

Enguany, es comptarà amb una inauguració de luxe de la mà de l’ Ensemble Flandriae- Pyrenaei, un encàrrec del FeMAP en col·laboració amb el Centre AMUZ d’Anvers i amb una fusió de músics flamencs i catalans que s’uneixen per interpretar obres de compositors flamencs i catalans del barroc. Aquesta novedosa creació es podrà escoltar el dia 5 de juliol a la Seu d’Urgell, l’endemà a Puigcerdà i finalment el dia 7 a Pesillà de la Ribera, i posteriorment a Anvers el mes de novembre, a més d’altres actuacions que s’estan gestionant. Altres concerts destacats són el que realitzarà el Cor de Cambra del Palau de la Música juntament amb La Caravaggia que actuaran a Tremp, Riner i la Seu d’Urgell a mitjans de juliol o Ensemble O Vos Omnes que interpretaran Epistulae ad Sagittarium que es podrà veure a Berga i a Salàs del Pallars.

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, amb el director del FeMAP, Josep Maria Dutrèn (esquerra) i el secretari general del departament de Cultura, Francesc Vilaró, al costat del cartell del 9è FeMAP. Dimecres 19 de juny de 2019 (HORITZONTAL)

El festival arribarà a 36 municipis repartits per les comarques de la Cerdanya, l'Alt Urgell, el Berguedà, el Ripollès, el Solsonès, Val d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, i el Pallars Sobirà, a més dels concerts que tindran lloc al Principat d'Andorra i França (a la comarca del Rosselló). Enguany, es comptarà amb l’adhesió del municipi de Camprodon, on hi haurà un únic concert a l’església de Sant Cristòfol, declarada bé cultural d’interès nacional, situada a la població de Beget. El FeMAP es manté com el festival més extens en el camp de la música antiga a Europa, i continua apostant per concerts i músics d'alta qualitat combinats amb els valors del patrimoni cultural, tot fomentant el turisme a les comarques implicades oferint visites guiades en gairebé cada concert amb el preu de l’entrada.

PACKS TURÍSTICS

Un any més el festival torna a apostar per l’oferta de packs turístics, on es pot comprar l’entrada d’un concert i l’allotjament amb un sol clic. Aquesta és una possibilitat que tenen tots els concerts amb, com a mínim, una opció disponible, i que permet que els assistents puguin organitzar estades per a diversos espectacles consecutius. La intenció és oferir als clients del festival no únicament un concert sinó tota una experiència on puguin també conèixer el territori.

FEMAP SOCIAL

El FeMAP social és el programa social del Festival de Música Antiga dels Pirineus que pretén apropar la música a les persones més vulnerables i que tenen més dificultats per accedir a la cultura. Des del Festival de Música Antiga dels Pirineus, es considera que tothom ha de tenir les mateixes oportunitats d’accés als concerts i a la música. Per això, s'ofereixen dues propostes socioeducatives i culturals per acostar la música antiga a tres col·lectius amb els quals s'intenta actuar: la gent gran, salut mental i diversitat funcional.

Una d’aquestes propostes és la via inclusiva, on s’assistirà a un concert amb un taller explicatiu i orientatiu previ perquè les diverses persones puguin gaudir més del concert. L’altra proposta porta per títol Música a domicili i consisteix en què un quartet de corda, format pel Conservatori de Música dels Pirineus, que oferirà un concert proper, dinàmic i didàctic a aquells col·lectius amb un perfil més residencial i/o que tinguin dificultats de mobilitat. Aquest quartet de corda estaran una setmana actuant a diversos centres de la Seu d’Urgell, Camprodon, St. Joan de les Abadesses, Ripoll, Berga, Avià, Bagà, Pesillà de la Ribera, Puigcerdà, Bellver de Cerdanya, la Pobla de Segur, Tremp, Esterri d’Àneu, Bossòst i Sort. En total es faran fins a 19 sessions en 19 centres diferents.

El Festival de Música Antiga dels Pirineus arriba a la novena edició amb Flandes com a país convidat
Comentarios