CINEMA

El festival de cinema rural del Pallars obre portes amb la meitat de l’aforament

La companyia trempolina Teatremp ha inaugurat el festival, amb “La meva gran boda Pallaresa”!
27b95492-0542-4dfe-bc4e-3847e85ae84e
photo_camera Sessió inaugural del 9è Mostremp/Paula Nayach

L'espai cultural la Lira ha reobert les seves portes acollin el festival de cinema rural del Pallars que enguany celebra la 9a edició. La companyia trempolina Teatremp ha estat l'encarregada de donar el tret de sortida al festival, amb una acció teatral la qual simulava el rodatge d’una pel·lícula en el marc de la COVID-19, “La meva gran boda Pallaresa”.

Tot seguit s’han produït els parlaments de Lluís Roy president de l’associació Amics del Cinema de Tremp, d’Antoni Flores vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà i de Maria Pilar Cases alcaldessa de Tremp, que han posat en valor la cultura i en concret el valor del 7è art, grans oblidats a causa de la pandèmia. També s’ha destacat la gran tasca de l'organització del Mostremp a l'hora de superar els entrebancs que els ha suposat tirar endavant amb el festival malgrat les cancel·lacions en l'àmbit cultural.

72bd2eb5-6096-4a6f-ae57-6aa78916cf3e

També destacar l’homenatge en memòria de Pere Casaldàliga, que en la primera edició del festival va enviar un vídeo desitjant sort a tota l’organització. Finalment s'ha projectat la pel·lícula La Innocència de Lucia Alemany, guardonada als Premis Goya i Gaudí. La directora no ha pogut assistir a la inauguració del festival, però ha volgut presentar l’obra en primera persona amb la reproducció d’un vídeo. L'inici del festival ha comptat també amb la presentació de l'exposició Sinònims de cel·luloide, ubicada a la cantonada del C/Soldevila.

Tot i estar immersos en una situació delicada, el festival ha comptat amb totes les mesures de seguretat e higiene davant la COVID-19, i l'acte inaugural s'ha desenvolupat sense cap contratemps. La inauguració ha comptat amb una bona rebuda del públic, que tot i només poder emplenar el 50% de l’aforament de la sala ha omplert gairebé totes les butaques disponibles amb 150 assistents aproximadament.

50e952bc-9563-4306-8cc5-3cf461355e7e

Els pròxims dies el festival comptarà amb les projeccions dels curtmetratges finalistes. Aquestes s'agruparan en dues sessions que es realitzaran el divendres i el dissabte. La projecció dels curts de la secció Infantil i Juvenil tindran lloc demà i la projecció els curts de la secció Pallars&Ribagorça dijous.

A partir de divendres està prevista la cara més participativa del festival, amb diferents tallers i activitats per als diferents públics. Tallers de fotografia per a infants i joves, una activitat a càrrec de l'entitat La Casa del Sol Naixent, presentació del llibre Grandes Temas del Western de l'Editorial Dolmen o la presentació de la primera mostra de fotografia rural, Photorural per Xavier Socoró.