06.12.2022 |
Viure als Pirineus

PREMIS NACIONALS DE CULTURA

Ferran Rella i Rut Martínez, del Dansàneu, rebuts pel president Aragonès al Palau de la Generalitat

El President de la Generalitat, acompanyat de la consellera de Cultura, ha rebut aquest matí al Palau de la Generalitat els guardonats amb els Premis Nacionals de Cultura 2021

Recepció Premis Nacionals de Cultura 1
El president Aragonès amb els premiats / Rubén Moreno
Ferran Rella i Rut Martínez, del Dansàneu, rebuts pel president Aragonès al Palau de la Generalitat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha rebut aquest matí, al Palau de la Generalitat, els guardonats amb els Premis Nacionals de Cultura 2021, que reconeix anualment el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA).

Durant la recepció, el cap del Govern ha refermat el compromís del seu Executiu amb el sector perquè “la cultura ens fa més lliures” i, per aquest motiu, invertir en cultura és una aposta estratègica com a país”. “Si volem ser una societat més pròspera, més justa, més feminista, compromesa amb el planeta i ser un país plenament lliure, necessitem tot el potencial transformador i emancipador de la cultura”, ha assenyalat.

Recepció Premis Nacionals de Cultura 2(Foto: El president Aragonès durant la seva intervenció / Rubén Moreno)

En aquest sentit, el president Aragonès ha assegurat que “posarem al dia el pressupost que destinem a la cultura”, amb la voluntat de donar impuls a un sector “que, massa sovint,t està acostumat a treballar en precari o, directament, des del voluntarisme”. I ha reconegut “l’esforç titànic” que ha fet el sector durant la pandèmia “per sobreviure i donar continuïtat a les expressions culturals del nostre país”.

President Aragonès: "Posarem al dia el pressupost de cultura, perquè invertir-hi és una aposta estratègica de país"

Enguany, els Premis Nacionals de Cultura s’han concedit a l’escriptor i pintor Narcís Comadira, la fotògrafa Maria Contreras Coll, l’editora Maria Carme Dalmau, el Festival de Cultures del Pirineu Dansàneu i l’artista electrònica Mónica Rikic. Durant l’acte, el president ha lloat la trajectòria dels guardonats per treballar “amb vocació transformadora i aglutinadora” i ha reiterat el compromís del Govern amb el Consell Nacional de la Cultura i les Arts per “seguir enfortint el bon treball conjunt” dels darrers anys.

La directora del Dansàneu, Rut Martínez, recollint el Premi Nacional de Cultura 2021 al festival, aquest dijous 27 de maig de 2021 (Horitzontal)

(Foto: La directora del Dansàneu, Rut Martínez, i el president del Consell Cultural de les Valls d'Àneu, Ferran Rella, recollint el Premi Nacional de Cultura/ Pau Cortina)

Dansàneu. Festival de Cultures del Pirineu

El CoNCA va reconèixer aquest dijous, amb el Premi Nacional de Cultura, el Dansàneu. Festival de Cultures del Pirineu. El CoNCA ha valorat el conjunt d’un projecte impulsat pel Consell Cultural de les Valls d’Àneu que vincula dansa, música, territori, tradició i contemporaneïtat, i que enguany celebra la seva trentena edició. Hereu de l’escola d’estiu de dansa i música tradicional fundada pel ballarí i coreògraf Joan Serra l’any 1992, el Dansàneu es va refundar l’any 2015, amb un projecte obert a públics de totes les edats que marida la riquesa patrimonial i natural de la zona amb les propostes artístiques més innovadores en un respectuós diàleg amb la cultura d’arrel.

Ferran Rella i Rut Martínez, del Dansàneu, rebuts pel president Aragonès al Palau de la Generalitat
Comentarios