LLIBRES

Es reedita “Les Valls d’Àneu, 25 indrets turístics i monumentals”, de Xavier Sudrià i Andreu

Editada per Edicions Salòria, dins la col·lecció ‘Guies Xafatolls’, compta amb un pòrtic de l’activista cultural Ferran Rella

photo_camera Xavier Sudrià i Andreu amb la reedició de “Les Valls d’Àneu, 25 indrets turístics i monumentals”

El segell pirinenc ‘Edicions Salòria’ acaba de reeditar “Les Valls d’Àneu, 25 indrets turístics i monumentals”, de Xavier Sudrià i Andreu. L’obra és una edició actualitzada del que el mateix autor va publicar l'any 1993, l’edició del qual està esgotada, i compta amb un pòrtic de l’activista cultural Ferran Rella

La guia “Les Valls d’Àneu, 25 indrets turístics i monumentals” és una àmplia recopilació dels principals elements naturals, arquitectònics i turístics de les Valls d’Àneu, un conjunt de valls modelades per les glaceres quaternàries que les solcaven, que s’encaixen entre els elevats macisos granítics de 2.000 a 3.000 metres d’altitud. 

La proposta més original de la guia és la composició de les 25 rutes que Xavier Sudrià presenta i que posen al descobert aquest racó, situat al cor mateix del Pirineu axial, encara poc conegut per la majoria d’excursionistes del país. El profund coneixement històric, social i econòmic que l’autor té d’aquest territori, fa que “Les Valls d’Àneu, 25 indrets turístics i monumentals” sigui un llibre únic.

dav

L’autor

Xavier Sudrià i Andreu, enginyer tècnic industrial de formació i iniciat en l’escoltisme, és un gran apassionat de la muntanya i bon coneixedor del Pallars Sobirà. És membre de diverses entitats cíviques i culturals com el Consell Cultural de les Valls d’Àneu, l’Associació del Patrimoni de la Vall Ferrera, l’Associació de Boscos del ferro o bé de la Fundació Projecte Boscos de Muntanya, entre altres. Amb el llibre Tírvia i la Coma de Burg. Recull d’història, geografia i cultura (2016), l’autor va complementar la trilogia iniciada a l’Alt Pallars l’any 1993 amb l’obra 25 indrets turístics i monumentals de les Valls d’Àneu, seguida de La Vall de Cardós (2003-2004) i La Vall Ferrera (2011).