04.12.2022 |
Viure als Pirineus

LLIBRES

Es publica el llibre 'AIGUAT!', una crònica de les inundacions de 1982 a la comarca de la Seu i a Andorra

L'obra, editada per Edicions Salòria, es presentarà dijous vinent, 24 de novembre, a dos quarts de vuit del vespre, a la Sala de la Immaculada de la Seu d’Urgell
AIGUAT PORTADA
'AIGUAT!', una crònica de les inundacions de 1982 a la comarca de la Seu i a Andorra / Edicions Salòria
Es publica el llibre 'AIGUAT!', una crònica de les inundacions de 1982 a la comarca de la Seu i a Andorra

Dijous vinent, 24 de novembre, tindrà lloc a la Seu d'Urgell la presentació de llibre AIGUAT! 1982-2022. Quaranta anys de les inundacions a la comarca de la Seu i Andorra, a càrrec dels seus promotors, Ramon Ganyet, Joan Ganyet i Jordi Mas. L'acte, que comptarà també amb la intervenció dels alcaldes Amadeu Gallart i Francesc Viaplana, se celebrarà a la Sala de la Immaculada a dos quarts de vuit del vespre. 

Aiguat
Es publica el llibre 'AIGUAT!', una crònica de les inundacions de 1982 a la comarca de la Seu i a Andorra / Edicions Salòria

AIGUAT! 1982-2022, publicat per Edicions Salòria, descriu en 300 pàgines les terribles conseqüències de la riuada que va tenir lloc el 7 i 8 de novembre de 1982. Les inundacions van comportar la pèrdua de vides humanes, la destrucció de cases, ponts, carreteres i altres infraestructures, a més de terrenys agrícoles. El llibre també recull com la societat va fer front als aiguats, i com es van coordinar i executar els treballs de reconstrucció, amb la resposta exemplar de la població i de les administracions públiques davant d’una ensulsiada de magnituds històriques.

Aiguats del 82 Pont de la Palanca 2
Aiguats del 82 al Pont de la Palanca de la Seu d'Urgell / ACAU

Finalment, l'obra -en què també hi ha participat Eron Estany- recopila les vivències d’una trentena d’espectadors directes i de protagonistes dels fets, tant de l'Alt Urgell com del Principat d’Andorra, així com més de 300 fotografies de les riuades. Els testimonis andorrans, recopilats per l’escriptor Iñaki Rubio, aporten informació inèdita en la recomposició de tot allò que va passar fa quaranta anys. 

AIGUAT! 1982-2022. Quaranta anys de les inundacions a la comarca de la Seu i Andorra sortirà a la venda dimecres vinent, 23 de novembre. 

Es publica el llibre 'AIGUAT!', una crònica de les inundacions de 1982 a la comarca de la Seu i a Andorra
Comentarios