Els premis periodístics Pica d’Estats es donaran a conèixer i s'entregaran al maig

Premis periodístics Pica d'Estats
photo_camera Premis periodístics Pica d'Estats
La Diputació de Lleida donarà a conèixer els guanyadors del 26è Premi Pica d'Estats de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet al maig en un acte on es farà públic el veredicte i es procedirà a l'entrega dels guardons. El jurat es va reunir dissabte, 24 de gener, per deliberar en relació amb els 212 treballs presentats a concurs en aquesta edició.
 
La presidenta del jurat és Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya. En formen part com a vocals Santiago Costa, director de redacció del diari Segre; Josep Cuní, director del programa “8 al dia” de 8 TV; Lluís Foix, periodista i analista polític de La Vanguardia; Antonio Franco, assessor a la presidència del Grupo Zeta; Rafa Gimena, president a la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Eduard Navarro, director general de Cadena Pirenaica de Ràdio i Televisió; Mariano Palacín, president de la Federació Espanyola de Periodistes i Escriptors de Turisme; Mònica Terribas, directora d’“Els Matins de Catalunya Ràdio”, i actuant com a secretari el director del Patronat de Turisme, Jordi Blanch.
 
El certamen destina una dotació de 5.000 euros a cadascuna de les modalitats següents: premsa escrita d’informació general, premsa especialitzada en viatges i turisme, ràdio, televisió, premsa internacional (al millor treball publicat o emès a l’estranger), reportatge fotogràfic i mitjans de comunicació local de les Terres de Lleida. El guardó destinat a internet (portals informatius multimèdia) té una dotació econòmica de 3.000 euros. Dels 212 reportatges que es van presentar a concurs, 144 corresponen a treballs d’àmbit estatal, 33 a treballs d’àmbit internacional i 35 a mitjans locals.