26.06.2022 |
Viure als Pirineus

ELS ORIGINALS ES PODRAN PRESENTAR PER CORREU ELECTRÒNIC EN TOTES LES CATEGORIES

Els premis literaris Homilies d'Organyà augmenten la seva dotació fins als 5.200 euros

La XXI edició dels Premis Literaris Homilies d'Organyà augmenta la seva dotació fins als 5.200 euros. En els darrers dos anys, els premis han incrementat la seva dotació en més d'un 30%.

organyà
Antoni Fiol, representant de l'ajuntament d'Organyà, durant la presentació dels Premis.
Els premis literaris Homilies d'Organyà augmenten la seva dotació fins als 5.200 euros

El representant de l'ajuntament d'Organyà, Antoni Fiol, ha assegurat que el municipi “aposta fort pels premis i d'aquí el seu augment de dotació econòmica, ja va haver-hi un salt important l'any 2016 i aquest 2017 hem arribat als 5.200 euros en les diferents categories". En aquest sentit, Fiol ha remarcat que "és un bon símptoma de cara al futur” i que un dels objectius és incrementar la dotació. El portaveu de l'Associació del Llibre del Pirineu, Isidre Domenjó, ha especificat que "l'augment més important ha estat pel Premi Pirineu que augmenta de 1.600 a 1.800 euros en el seu primer premi i de 800 a 900 euros en el segon". Els premis s'entreguen en el marc de la Fira del Llibre del Pirineu que se celebrarà els dies 1, 2 i 3 de setembre.

Els Premis Homilies d'Organyà estan formats per cinc premis de convocatòria pública, Premi Pirineu de Narració, Premi Josep Grau i Collell de poesia, Premi Alt Urgell de joves autors, Premi Lletres de Dones de relats curts i Premi Germans Espar i Tressens de relats viscuts. A més, d'un premi honorífic que entrega Òmnium Cultural Alt Urgell a la trajectòria periodística.

Domenjó ha explicat que enguany s'ha avançat el termini de presentació d'obres, el 10 de maig és la data límit, per dos motius. En primer lloc, perquè el jurat tingui més marge per a valorar les obres a causa de l'augment d'originals presentats; i en segon lloc perquè enguany les obres premiades sortiran publicades en un sol volum que es presentarà el mateix dia que s'entreguin els premis i per tant es necessita més marge per fer l'edició.

Una altra de les novetats d'enguany, ha assenyalat Domenjó, "és la possibilitat de presentar les obres de la totalitat dels premis de forma telemàtica mitjançant correu electrònic". El portaveu de l'Associació del Llibre ha explicat que l'any passat es va permetre la presentació d'obres per correu electrònic en la categoria Pirineu i es va veure un augment important de la participació. En aquest sentit, Domenjó ha assegurat que "esperem que aquest increment enguany es vegi reflectit en la totalitat de les categories".

Fira del Llibre del Pirineu

En relació a la Fira del Llibre del Pirineu els organitzadors han avançat part de la seva programació. Així han descobert que l'Homileta literari d'enguany serà l'escriptor Vicenç Llorca, a falta de saber l'Homileta religiós que designa el Bisbat d'Urgell.

Domenjó ha destacat que enguany la Fira farà una convocatòria pública de lectors. Sota el nom de 'La carrerada de llibres', l'organització vol fer una acció durant el matí de la fira per tal de fer visible la lectura i el llibre. Així, la Fira del Llibre convoca als lectors perquè durant 20 minuts se situïn al llarg de la travessia urbana de la C-14 al seu pas per Organyà, perquè llegeixin un llibre i cridar l'atenció dels conductors que circulin per la carretera.

Els premis literaris Homilies d'Organyà augmenten la seva dotació fins als 5.200 euros
Comentarios