06.07.2022 |
Viure als Pirineus

Els Armats de la Seu d'Urgell es reivindiquen

En un article a la revista VIURE ALS PIRINEUS d'aquest mes expliquen la història d'aquesta "cohort romana" que desfila a la processó de la Seu (i que també ho farà a la de Sant Julià, a Andorra) i demanen tolerància als veïns i entitats de la Seu per poder fer els assajos en un lloc ben acondicionat i cèntric de la ciutat.

P1370692
Imatge històrica dels Armats. Foto: Arxiu Armats de la Seu.
Els Armats de la Seu d'Urgell es reivindiquen

Els Armats de la Seu són un dels atractius de la processó que se celebra per Setmana Santa a la capital de l'Alt Urgell i que cada any reuneix centenars de persones que omplen els carrers de la ciutat.

En un article a la revista VIURE ALS PIRINEUS d'aquest mes els Armats recorden que són una associació històrica i demanen tolerància als veïns i a les entitats de la Seu d'Urgell per tal que els deixin assajar els passos en un lloc ben acondicionat i cèntric de la ciutat sense que hagin de desplaçar-se als afores del municipi. Són un grup de persones que fan una tasca desinteressada per a tot el poble i voldrien tenir el suport que es mereixen per poder assajar en unes bones condicions.

Sigui com sigui, ja ho tenen tot a punt per aquest divendres tornar a desfilar pels carrers de la ciutat marcant el pas d'una processó que, a més de les connotacions religioses i socials que té, també s'ha convertit en un veritable atractiu turístic de la Seu d'Urgell.

Els Armats de la Seu d'Urgell es reivindiquen
Comentarios