Els Armats de la Seu d'Urgell es reivindiquen

En un article a la revista VIURE ALS PIRINEUS d'aquest mes expliquen la història d'aquesta "cohort romana" que desfila a la processó de la Seu (i que també ho farà a la de Sant Julià, a Andorra) i demanen tolerància als veïns i entitats de la Seu per poder fer els assajos en un lloc ben acondicionat i cèntric de la ciutat.

P1370692
photo_camera Imatge històrica dels Armats. Foto: Arxiu Armats de la Seu.

Els Armats de la Seu són un dels atractius de la processó que se celebra per Setmana Santa a la capital de l'Alt Urgell i que cada any reuneix centenars de persones que omplen els carrers de la ciutat.

En un article a la revista VIURE ALS PIRINEUS d'aquest mes els Armats recorden que són una associació històrica i demanen tolerància als veïns i a les entitats de la Seu d'Urgell per tal que els deixin assajar els passos en un lloc ben acondicionat i cèntric de la ciutat sense que hagin de desplaçar-se als afores del municipi. Són un grup de persones que fan una tasca desinteressada per a tot el poble i voldrien tenir el suport que es mereixen per poder assajar en unes bones condicions.

Sigui com sigui, ja ho tenen tot a punt per aquest divendres tornar a desfilar pels carrers de la ciutat marcant el pas d'una processó que, a més de les connotacions religioses i socials que té, també s'ha convertit en un veritable atractiu turístic de la Seu d'Urgell.