Les Valls d’Aguilar presenten el llibre “Dones en blanc i negre”

Dones en blanc i negre
photo_camera Dones en blanc i negre

El llibre Dones en blanc i negre, de Salomé Escribà, es presenta dissabte vinent a les Valls d’Aguilar, municipi on se centra aquest recull gràfic que abasta gairebé un segle de vida quotidiana als diferents pobles que conformen el terme. El volum ha estat editat pel mateix Ajuntament. A les dotze del migdia se’n farà la presentació al poble de Taús, d’on és originària l’autora, i a les 6 de la tarda es traslladarà a Noves de Segre, cap del municipi.

La idea del llibre va sorgir de la necessitat de donar visibilitat a les dones de les Valls d’Aguilar durant gran part del segle XX. “És una època i un territori força desconeguts, amb una documentació gràfica fins aleshores molt escassa”, assenyala l’alcaldessa, Rosa Fàbrega. És per aquest motiu que “ha calgut fer una tasca de recerca intensa i extensa, fins arribar a recollir prop de 500 fotografies”.

La col·laboració dels veïns “ha estat extraordinària”, en paraules de l’alcaldessa. Al voltant de seixanta famílies han cedit fotografies i s’han pogut recollir imatges de tots els pobles del municipi. Totes les fotografies han passat a formar part del llibre digital, que ens els pròxims dies es podrà descarregar des del web de l’Ajuntament. Per al llibre en paper se n’ha fet una selecció de prop de 150 imatges.

Salomé Escribà no només s’ha encarregat de la recerca i recollida de les fotografies, sinó que també n’ha fet el tractament gràfic i ha dissenyat la publicació. L’edició de l’obra ha obtingut una subvenció de l’Institut Català de les Dones.