CINEMA

El director de cinema Kiko Ruiz Claverol nominat als Premis Gaudí

El director de cinema de la Seu d'Urgell opta a Millor pel·lícula per a televisió amb "Alguns dies d'ahir".
Kiko Ruiz Claverol 2
photo_camera El director de cinema Kiko Ruiz Claverol nominat als Premis Gaudí

Els finalistes als XV Premis Gaudí s’han reunit aquest dimecres en la tradicional fotografia de família impulsada per l’Acadèmia del Cinema Català. Després de dos anys sense celebrar-se per la pandèmia de la covid-19, els 90 nominats als premis han compartit espai. 27 produccions catalanes, entre llargmetratges, curtmetratges i documentals, han estat nominades als premis en les 25 categories del palmarès. Entre els nominats que han participat de la fotografia hi ha hagut el cineasta pirinenc, Kiko Ruiz Claverol, candidat a Millor pel·lícula per a televisió amb "Alguns dies d'ahir".

Premis Gaudí
Foto de família amb els 90 nominats a la 15a edició dels Premis Gaudí

La gala dels Premis Gaudí serà el 22 de gener al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

Kiko Ruiz Claverol dirigeix la tv movie ‘Alguns dies d’ahir’ per a TV3

TV3 ha iniciat l'enregistrament d'Alguns dies d'ahir que, després de dues temporades d'èxit al teatre, aquest muntatge escrit per Jordi Casanovas es converteix en una tv movie, sota la direcció de Kiko Ruiz Claverol i producció de Focus.

Kiko Ruiz Claverol
Abel Folk, Marta Ossó, Kiko Ruiz Claverol, Pep Sala, Míriam Iscla i Francesc Cuéllar, durant el rodatge / CCMA

Argument

L'argument gira al voltant d'una família que viu en una població propera a Barcelona -l'enregistrament es desenvolupa a la població d'Alella, al Maresme-, que veu sacsejada la seva quotidianitat amb els fets polítics del setembre i l'octubre del 2017. El nucli familiar està patint pel progressiu distanciament dels pares. La mare, interpretada per Miriam Iscla, és una professora d'institut apartada temporalment de la docència, que durant aquestes setmanes convulses farà un viatge de cura i redempció. El pare, Jaume (Abel Folk), és un petit empresari força discret, que acaba involucrant l'organització local del referèndum; Laura (Marta Ossó), és la filla gran que està a punt d'anar-se'n a viure a Barcelona amb la seva parella, la Carla, però els fets polítics al voltant del referèndum de l'1 d'octubre posen en crisi la seva relació. I Jofre (Francisco Cuéllar), és l'altre fill, un jove el treball precari del qual troba en el projecte del referèndum un incentiu vital molt valuós.

Kiko Ruiz Claverol 2
Kiko Ruiz Claverol 

Kiko Ruiz Claverol, nascut a la Seu d'Urgell el 1969, és un dels directors de la sèrie Les de l'hoquei. Alguns altres treballs cinematogràfics en els quals ha participat són "Si no t'hagués conegut(2018), "Kubala, Moreno i Manchón" (2012), "Ventdelplà(2008) de Tv3 o "Sin identidad(2014). El seu treball més recent és a la sèrie "El nudo" (2019) d'AtresPlayer Premium, adaptació de la producció argentina "ADDA, Amar después de amar". Ara està enregistrant la tv movie ‘Alguns dies d’ahir’ per a TV3.