29.11.2021 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

Els editors catalans ajornen la Diada de Sant Jordi

El sector editorial pateix una de les crisis "més greus" dels darrers anys
Parades llibres 2
El passeig Joan Brudieu de la Seu amb les parades de la Diada de Sant Jordi
Els editors catalans ajornen la Diada de Sant Jordi

La Cambra del Llibre de Catalunya ha acordat aquest dimarts celebrar el Dia del Llibre, al marge del 23 d'abril. En un comunicat, han explicat que ajornen les tradicionals parades al carrer i la signatura d'exemplars per part d'autors en una data encara per concretar abans de les vacances d'estiu. x i ha estimat que en cas que l'estat d'alerta no s'allargui més enllà de Setmana Santa la pandèmia del coronavirus els podria afectar perdent un terç de la facturació de l'any. En total i comptant l'efecte de la crisi de l'Amèrica Llatina que repercuteix en les exportacions dels editors, estimen pèrdues de 200 MEUR.

Les parades al carrer i la signatura de llibres per part d'autors se celebrà en una data encara per concretar abans de les vacances d'estiu

Per això, La Cambra del Llibre de Catalunya ha fet arribar a les diferents administracions un paquet de mesures "puntuals i estructurals" per afrontar una situació que posa "en perill la continuïtat de l'ecosistema editorial a Catalunya".

Les principals mesures que es proposen de manera urgent són abordar la crisi de liquiditat de moltes de les empreses que formen part del teixit industrial del món del llibre, que els 13 MEUR addicionals dels pressupostos de 2020 es destinin a pal·liar el coronavirus i que acabada la crisi les administracions incentivin la lectura.

Els editors catalans ajornen la Diada de Sant Jordi
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad