28.01.2022 |
Viure als Pirineus

DANSÀNEU, FESTIVAL DE CULTURES DEL PIRINEU

El Dansàneu reviu les falles recuperant el ballet 'Els focs de Sant Joan' 80 anys després de ser composat

La companyia de Ballet Contemporani de Catalunya i el pianista Miquel Villalba han interpretat la peça

Pla general d'una escena del ballet 'Els focs de Sant Joan' que s'ha representat en el marc del Dansàneu el 29 de juliol del 2021. (Horitzontal)
El ballet 'Els focs de Sant Joan' que s'ha representat en el marc del Dansàneu / Marta Lluvich
El Dansàneu reviu les falles recuperant el ballet 'Els focs de Sant Joan' 80 anys després de ser composat

El Dansàneu ha arribat aquest dijous a l'equador d'aquesta trentena edició amb l'estrena del ballet 'Els focs de Sant Joan' del compositor Robert Gerhard, composat ara fa 80 anys. Es tracta d'una iniciativa de recuperació patrimonial del ballet inèdit inspirat en les festes del foc dels Pirineus, concretament en les d'Isil, al Pallars Sobirà. Es basa, musicalment, en melodies tradicionals vinculades a les festes del foc. La companyia Ballet Contemporani de Catalunya i el pianista Miquel Villalba han estat els intèrprets d'aquesta inèdita proposta representada a l'església romànica de Santa Maria d'Àneu. Aquesta peça s'ha portat a escena gràcies a Villalba i Ficta Edicions amb motiu de l'Any Gerhard.

Pla de detall de dos ballarins interpretant una escena del 'Els focs de Sant Joan' en el marc del Dansàneu el 29 de juliol del 2021. (Horitzontal)(Foto: Una escena del 'Els focs de Sant Joan' en el marc del Dansàneu / Marta Lluvich)

El Dansàneu vetlla per promocionar i reivindicar el patrimoni aneuenc. Més enllà del llegat arquitectònic i històric que representen les esglésies romàniques de les Valls d'Àneu o el patrimoni natural, protagonista durant les sortides naturalistes realitzades durant les dues primeres jornades, el certamen vol posar el focus, també, sobre el patrimoni immaterial d'aquest indret. D'aquí l'estrena, aquest dijous i a Santa Maria d'Àneu, del ballet inèdit delcompositor Robert Gerhard.

Pel Festival de Cultures del Pirineu, fins a l'1 d'agost, encara hi actuaran artistes Mishima, Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic, Carola Ortiz i Nilak o Rufaka Folk Jazz Orchestra.

Pla general del ballet 'Els focs de Sant Joan' interpretat per la companyia de Ballet  Contemporani de Catalunya i el pianista Miquel Villalba en el marc del Dansàneu el 29 de juliol del 2021 (Horitzontal)
(Foto: Una escena del 'Els focs de Sant Joan' en el marc del Dansàneu / Marta Lluvich)

El 30 Dansàneu enfila, a partir d'aquest divendres, les tres últimes jornades de festival. Ho fa amb la previsió d'una bona afluència d'assistents a les nou propostes que es podran veure a les Valls d'Àneu fins aquest diumenge.

El Dansàneu reviu les falles recuperant el ballet 'Els focs de Sant Joan' 80 anys després de ser composat
Comentarios