Albert Villaró obre el cicle de sopars a la fresca al Refugi de Cortiuda

L'escriptor pirinenc serà el protagonista, aquest dissabte dia 31 de juliol, d'una nit literària a la fresca en la qual desvetllarà alguns dels misteris del seu darrer llibre La companyia nòrdida ambientat a Peramola i Cortiuda durant la guerra dels carlins. Més info: www.refugicortiuda.com
Albert Villaró 2
photo_camera L'escriptor Albert Villaró.

Quan la Montse Armengou i el Jordi Quera es van fer càrrec del refugi de Cortiuda, a Peramola, tenien molt clar que volien fer una proposta diferent que passava per implicar-se amb el territori, fer del refugi un dinamitzador de la zona i un punt de trobada de gent molt diversa, des dels millors escaladors fins al públic més familiar que vol arribar fins al refugi amb cotxe.

cortiuda1

El Damià Vallvé, guarda del refugi, amb la periodista Montse Armengou, impulsora de les activitats de Cortiuda a la Fresca.

A partir d’aquesta filosofia, i amb la transversalitat absoluta com a eix vertebrador, és com s’han configurat les activitats de “Cortiuda a la fresca” que es durant a terme durant tot l’estiu i que inclouen aquesta primera nit literària amb l’Albert Villaró, i més endavant una observació d’estels amb Dani i Ivan Roca, una vetllada gastronòmica i una nit musical de festa major amb Toni Pelegrin i Jordi Quera.

La Montse Armengou, directora del "Sense Ficció" de TV3, i que a Peramola desconnecta de tot, assegura que el refugi ha de generar sinèrgies al territori i ho ha de fer de manera continuada durant tot l’any. “Aquestes activitats dels capvespres d’estiu són un tast del que vindrà després, amb cursos, formacions i activitats culturals i a la natura. Tenim un entorn privilegiat, que ofereix infinites possibilitats i que encara és una força desconegut arreu del país”, diu la Montse.

Cortiuda a la fresca DinA4 ok (1)

Sens dubte, visitar el refugi de Cortida és una experiència única. El refugi ocupa l'antiga rectoria que hi ha a tocar de l'església de Sant Martí de Cortiuda, protegida com a Bé Cultural d'Interès Local. Totes les activitats de “Cortiuda a la fresca” són gratuïtes i per participar-hi cal fer reserva prèvia trucant al guarda del refugi, Damià Vallvé, o escrivint un correu electrònic a [email protected].

Més info: www.refugicortiuda.com/