29.11.2022 |
Viure als Pirineus

DANSÀNEU, FESTIVAL DE CULTURES DEL PIRINEU

El Dansàneu, en col·laboració amb els festivals Sismògraf i Mot, presenta un solo de la ballarina Núria Guiu

L'actuació s'emmarca en la col·laboració establerta entre els festivals Dansàneu, Sismògraf i Mot i en el context de l'exposició sobre els Premis Nacionals de Cultura 2021 produïda pel CoNCA
Núria Guiu 1
Núria Guiu ha presentat 'Likes' a la Biblioteca Marià Vayreda d'Olot / Martí Albesa
El Dansàneu, en col·laboració amb els festivals Sismògraf i Mot, presenta un solo de la ballarina Núria Guiu

La 31a edició del Dansàneu, el Festival de Cultures del Pirineu i Premi Nacional de Cultura 2021, continua desplegant les seves activitats prèvies arreu del territori i aterra aquest dimecres, 6 d'abril, a les set de la tarda, a la biblioteca Marià Vayreda d'Olot per presentar un solo de la ballarina i coreògrafa barcelonina Núria Guiu.

Likes parteix de l’anàlisi de dos dels fenòmens més populars de Youtube: el cover dance i els tutorials i vídeos sobre les diferents tècniques de ioga. Des d’una perspectiva socio-antropològica, Guiu aborda el públic amb un discurs sobre el valor social d’un like en les nostres societats digitals. Aquesta peça va ser seleccionada per la plataforma europea de suport a la dansa Aerowaves 2018 i va rebre una menció especial com a la millor interpretació de dansa en els Premis Ciutat de Barcelona 2018, així com el Premi de la Crítica 2018 com a millor solo o el Premi Dansacat 2020; s’ha representat en nombroses ocasions amb molt bones crítiques: “Una construcció brillant de discurs, sostinguda per una ballarina d’excel·lent i sobrada competència corporal: no és només perquè la seva tècnica dancística sigui depurada i efectiva; és sobretot perquè expressa amb el seu cos tot aquest altre contingut -reflexió o tesi- que allibera per fi la dansa del discurs de la paraula.” (Jordi Sora, Escena de la memòria).

Núria Guiu 3
Núria Guiu ha presentat 'Likes' a la Biblioteca Marià Vayreda d'Olot / Martí Albesa

L'actuació de Núria Guiu Sagarra, entesa a manera de pòrtic d'aquesta edició del festival Sismògraf d'Olot, s'emmarca en el context de la col·laboració establerta entre el Dansàneu, el propi festival de dansa Sismògraf d'Olot i el festival literari Mot (Girona - Olot). En aquest sentit, l'actuació de Guiu ha estat precedida d'una explicació breu sobre el Dansàneu a càrrec de Ferran Rella, president del Consell Cultural de les Valls d'Àneu; i de Rut Martínez, directora del Dansàneu, i es completa amb l'exposició -  aparador sobre el Premis Nacionals de Cultura 2021 produïda pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) i el Departament de Cultura que es pot veure fins passat Sant Jordi a la biblioteca Marià Vayreda d'Olot. Aquesta exposició itinerant té com a objectiu fer una immersió en la trajectòria professional dels cinc guardonats d’enguany.

Núria Guiu 2
Núria Guiu ha presentat 'Likes' a la Biblioteca Marià Vayreda d'Olot / Martí Albesa

Sobre el Dansàneu, el Festival de Cultures del Pirineu

El festival Dansàneu celebrarà aquest 2022 la seva 31a edició a les Valls d'Àneu amb un programa d'espectacles que es desplegarà del 24 al 31 de juliol vinents, ambdós inclosos. El certamen va presentar fa uns mesos la seva imatge i va donar a conèixer tres primers espectacles de l'edició d'aquest 2022 com la cloenda a càrrec del ballarí i coreògraf basc Jon Maya (Premio Nacional de Danza i Premio MAX), l'actuació del duet Tarta Relena i la presentació del primer disc de l'OMAC – Orquestra de Música d'Arrel de Catalunya, Trencadís.

Les entrades per als tres espectacles ja confirmats ja són a la venda a través del web del Dansàneu, amb preus que van dels 18 als 20 euros i descomptes de més del 30% per la compra anticipada.

El Dansàneu, en col·laboració amb els festivals Sismògraf i Mot, presenta un solo de la ballarina Núria Guiu
Comentarios