CINEMA

CurtÀneu celebra la seva 5a edició amb la projecció d’una quarantena de curtmetratges

El reconegut actor Oriol Vila serà l’embaixador d’aquesta edició de la mostra, que s’havia de celebrar el 2020 i que es va ajornar degut a la COVD-19
CurtÀneu
photo_camera CurtÀneu celebrarà la seva 5a edició del 27 al 30 de maig /www.curtaneu.cat

CurtÀneu, la Mostra Internacional de curtmetratges a les Valls d’Àneu (Pallars Sobirà) celebrarà la seva cinquena edició del 27 al 30 de maig amb la projecció d’una quarantena de films, molts d’ells reconeguts per la crítica i en festivals de referència com els Òscar, BAFTA, Filmets, BCN Sport Film, Festival de Menorca i Mostremp, entre d’altres.

La mostra acollirà durant quatre dies un total de nou sessions a diferents espais de les Valls d’Aneu: Espot, Esterri d’Àneu, Guingueta d’Àneu, Isil i València d’Àneu. Per primera vegada CurtÀneu celebrarà una de les sessions a una església romànica, la de Sant Joan d’Isil.

Els quaranta curtmetratges que es projectaran són de temàtica variada, però tenen especial pes els esportius i mediambientals, ja que són dos temàtiques directament vinculades a les Valls d’Àneu. Per primera vegada CurtÀneu celebra una sessió específicament dedicada al medi ambient, mostra del compromís de l’organització i del terriitori per la sostenibilitat.

CurtÀneu V Edició

D’entre els curtmetratges, destaquen especialment el britànic 73 Cows, sobre un ramader que es veu abocat a canviar el seu negoci, premi BAFTA i projectat al Parlament Europeu; Skin, Òscar 2019 al millor curtmemtratge de ficció; el curtmetratge francès d’animació Hybrids; i Frío, que relata la passió de Pau Donés per l’snowboard i per les muntanyes de la Vall d’Aran.

CurtÀneu també fa èmfasi en les propostes de cineastes del territori amb la projecció del curt de ficció-terror El Miedo, dirigit per Irene Obiols; i Canal Lex, producció d’Alexis Ferrera sobre el primer descens en esquís del Canal lex a la Vall d’Aran.

Aposta pel territori i per apropar el cinema als més petits

CurtÀneu és una mostra molt arrelada al territori que vol fer accessible als habitants de les Valls d’Àneu cinema de qualitat de tot el món i de tipologies molt variades. Una proposta cultural que s’ha consolidat com actiu clau de dinamització del territori, ja que la mostra fa difusió de les Valls d’Àneu i capta visitants que volen gaudir del bon cinema, de l’entorn i d’una oferta gastronòmica immillorable.

CurtÀneu

La mostra reforça un any més la seva vessant pedagògica per apropar la producció i el consum de cinema entre els més joves. A més de les sessions del cap de setmana, els dies previs CurtÀneu celebrarà sessions extraordinàries al col·legi La Closa i a l’Institut SES Morelló d’Esterri d’Àneu, amb tallers i projeccions adaptades a alumnes des de parvulari fins a 4rt d’ESO. L’objectiu és apropar els curtmetratges als alumnes i animar-los a endinsar-se en la producció cinematrogràfica.

2021: un any amb dos edicions de CurtÀneu

Aquesta cinquena edició de CurtÀneu és la corresponent a l’any 2020, que es va ajornar degut a la COVID-19. Per garantir les mesures de seguretat i les limitacions d’aforament, totes les sessions requereixen d’inscripció prèvia: http://www.curtaneu.cat/sessions_curtaneu/.  L’Associació Cineasta CurtÀneu treballa de forma paral·lela en l’organització de l’edició 2021, que se celebrarà el novembre de 2021.

Sobre CurtÀneu

CurtÀneu és una mostra internacional de curtmetratges que es celebra a les Valls d’Àneu, nascuda a l'any 2016 i que forma part de la coordinadora de festivals de Catalunya, Catalunya Film Festivals.

CurtÀneu és una mostra molt arrelada al territori que cada any porta a les Valls d’Àneu una selecció variada de curtmetratges reconeguts en certamens de referència d'arreu del món. http:// www.curtaneu.cat

Podeu descarregar el programa de la V edició de CurtÀneu aquí. Impoortant: la sessió mediambiental
de dijous 27 a les 20h finalment se celebrarà a l’EcoMuseu d’Esterri d’Àneu.