Cultura destina 2 milions d'euros a projectes de cultura comunitària i transformació social

En l'anterior edició es van subvencionar tres projectes de la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran, presentats per l'Associació Cultural Tartera, l'Associació Festiva i Cultural de Tragó, i el Grup de Recerca de Cerdanya.

Taller Tartera 2
photo_camera Cultura va subvencionar un projecte de l'Associació Cultural Tartera / Taller Tartera

El Departament de Cultura convoca, per segona vegada, la línia de suport a les entitats que desenvolupen projectes de cultura comunitària i transformació social. La convocatòria busca reforçar els projectes de caire social que, a través de la pràctica cultural en contextos comunitaris i participatius, tenen la voluntat de millorar les capacitats i les condicions de vida de persones i col·lectius, transformant l’entorn sociocultural del qual formen part.

Les subvencions, impulsades a través de la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques, ja es poden sol·licitar. Són de caràcter biennal i compten amb una dotació total de 2 milions d’euros per al conjunt de Catalunya. Es poden demanar fins al 29 de novembre, i poden optar-hi entitats privades sense ànim de lucre i cooperatives.

Taller Tartera
Inauguració de l'exposició Pedra i Plàstic / Taller Tartera

En la primera edició d’aquests ajuts, corresponent als anys 2022 i 2023 i dotada amb 1,6 milions d’euros, es van subvencionar 199 projectes de tot Catalunya, que van incloure diferents àmbits d’actuació: arts visuals, audiovisuals, arts escèniques, música, lletres, cultura popular i altres expressions culturals. Això vol dir que es van subvencionar el 88% de tots els projectes que es van presentar a la convocatòria.

Tres projectes de l'Alt Pirineu i Aran finançats en la convocatòria 2022-2023

A la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran, es van subvencionar tres projectes, presentats per l'Associació Cultural Tartera, l'Associació Festiva i Cultural de Tragó, i el Grup de Recerca de Cerdanya. L'Associació Cultural Tartera va rebre 2.994 euros per al Taller Tartera, a la Seu d'Urgell. Pel que fa a l'Associació Festiva i Cultural de Tragó, el Departament va finançar amb 4.283 euros un projecte de cohesió comunitària desenvolupat a Tragó, Nuncarga i Peramola. Finalment, el Grup de Recerca de Cerdanya va rebre 9.843 euros per al projecte "Carlit - Cultura comunitària transformadora a Cerdanya".