FESTIVAL CÀNTUT

La cantant aranesa Alidé Sans porta les cançons occitanes de tradició oral al Festival Càntut

El músic pirinenc Ivan Caro ha protagonitzat el vermut cantat, a la plaça de la Coma, amb cançons tradicionals del Pirineu
Alidé Sans Càntut
photo_camera Alidé Sans, amb la violinista pirinenca Núria Llobet, actuant al Festival Càntut / @ajcassa

L’artista aranesa Alidé Sans ha tornat al Festival Càntut de Cassa de la Selva. Aquesta vegada ho ha fet en format banda per presentar el seu nou projecte 'Arraïtz' (arrel en occità), un repertori de cançons occitanes de tradició oral que ofereix una sonoritat festiva i ballable.

Amb l’acompanyament de Iago Pico a la producció, la cantant aranesa ha actualitzat vuit cançons occitanes de tradició oral expressades a través de les eines i codis de la producció musical del segle XXI. Els principals ingredients són la llengua i la cultura popular occitana, el medi rural de muntanya, cançons ballables i festives i la perspectiva de gènere.

Alidé Sans Càntut 2
Alidé Sans, amb la violinista pirinenca Núria Llobet, actuant al Festival Càntut / @ajcassa

En aquest nou projecte, Alidé Sans (veu, acordió diatònic, guitarra i percussions) està acompanyada de Gerard Farré (teclats i veus), Pol Alonso (percussions), Núria Llobet (violí i veus) i Virgínia Borràs (guitarra elèctrica i veus).

Vermut cantat amb Ivan Caro

En el marc dels vermuts cantats, una proposta ja clàssica del certamen, el Festival Càntut ha comptat aquest dissabte, a la plaça de la Coma, amb el músic i divulgador urgellenc Ivan Caro, vinculat a la música i la cultura tradicional del Pirineu. Col·laborador, entre d’altres, de l’Orquestrina Trama, formació pirinenca de festa de sabor genuí, ha ofert als assistents unes bones píndoles de cançons per fer baixar tapes i glops.

Ivan Caro Festival Càntut 2
Ivan Caro, protagonista del vermut cantat a la plaça de la Coma de Cassà de la Selva /  @ajcassa

 

Festival Càntut

El Festival Càntut és un projecte que aplega i dinamitza el patrimoni musical de transmissió oral de les comarques gironines que consta d'un cançoner en línia i d'un festival que es porta a terme anualment a Cassà de la Selva.

Del 17 al 19 de novembre hi han participat entre d'altres, Belda i Sanjosex, Sol i Serena, Fetus, La Fàbrica de Cantaires, Pitxorines, Ivan Caro, Joan Garriga, Ernest Sitges el Pastor, Els Esquirols, Santi Serratosa, Eliseo Parra, Alidé Sans, Marcel Marimon, Fenya Rai, membres de l'Escola Municipal de Música Pere Mercader, Miqui Giménez, Noèlia Llorens Titana, Manelic de Pera, Quim Carandell, persones que han recopilat el Cançoner de les Planes d'Hostoles, Alba Careta i Henrio