CINEMA

La cineasta Mar Coll roda a la Vall de Boí la pel·lícula ‘Las madres no’

Laura Weissmahr i Oriol Pla protagonitzen el film inspirat en la novel·la homònima de Katixa Agirre
Mar Coll foto Aina Martí ACN
photo_camera La cineasta Mar Coll rodarà a la Vall de Boí la pel·lícula ‘Las madres no’ / Aina Martí

La cineasta Mar Coll rodarà a la Vall de Boí la pel·lícula ‘Las madres no’, inspirada en la novel·la homònima de l’autora basca Katixa Agirre. El rodatge a la vall de Boí tindrà lloc de l'11 al 17 de febrer i el film significa el retorn de Coll al cinema després de ‘Tres dies amb la família’ (2009) i ‘Tots volem el millor per a ella’ (2013) i de participar en sèries com ‘Matar al padre’ o ‘Això no és Suècia’. Coescrita amb Valentina Viso, el film s’articula com un drama intimista, amb llums de misteri i bordejant el thriller psicològic. ‘Las madres no’ aborda la tensió i complexitat d’una maternitat fràgil. Àmsterdam va publicar el 2020 l’edició en català de ‘Les mares no’.

La Maria és una jove escriptora que acaba de ser mare i viu obsessionada amb un escandalós fet: Alice Espanet ha ofegat als seus bessons de 10 mesos en una banyera. Escriure sobre l’Alice serà l’única manera de la Maria de poder entendre la radical experiència de la seva pròpia maternitat.

Las madres del no
Una imatge de 'Las madres no' de Mar Coll / Pol Rebaque

La directora ha destacat que la protagonista del film és una mare que penedida, “una associació de paraules que genera un malestar automàtic. ¿Com es pot renegar d’un bebè, la cosa més desvalguda, innocent i pura que hi ha? Doncs el cas és que es pot”, diu Coll. 

La pel·lícula està protagonitzada per la debutant Laura Weissmahr amb Oriol Pla. Completen el repartiment Giannina Fruttero i Belén Cruz.

El rodatge de ‘Las madres no’ transcorrerà durant set setmanes en diverses localitats de Barcelona, la Vall de Boí a l'Alt Pirineu, i Tarragona. ‘Las madres no’ té el suport de l’ICEC, l’ICAA i amb la participació de RTVE i Movistar Plus+. La pel·lícula està distribuïda a l’Estat per Elastica Films.