Cerdanya assoleix la 9a posició en el rànquing de produccions audiovisuals acollides l’any 2016 a nivell català

Integrada a la Xarxa Catalunya Film Commission, la Cerdanya Film Commission va propiciar l’arribada de 32 produccions audiovisuals a la comarca durant l’any 2016.

Cerdanya-Film-Commission-e1430416100237
photo_camera Logotip Cerdanya Film Commission.

Els paisatges d’arreu de Catalunya tenen cada vegada més força com a plató de rodatge. El 2016 s’han registrat 4.040 produccions a tot el territori català. Barcelona en concentra la gran majoria, amb un total de 3.127, però cada vegada hi ha més capacitat d’atracció de la resta de municipis: els rodatges fora de la ciutat comtal creixen un 8,9% respecte l’any anterior, arribant al rècord històric de 970 produccions. En aquest còmput s’inclouen grans produccions -pel·lícules, documentals, TV-Movies i sèries-, sessions fotogràfiques, anuncis, curtmetratges, exercicis acadèmics, programes de TV, reportatges, vídeos corporatius i videoclips, entre d’altres. Si ens centrem només en les grans produccions, Catalunya suma 86 títols i es manté la tendència de rodar arreu del territori. Barcelona ha estat escenari únic del 25% d’aquests, mentre que fa cinc anys més de la meitat de les grans produccions no sortien de la capital.

Aquestes dades han estat recollides per la Catalunya Film Commission del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a través de la informació proporcionada pels municipis que l’integren, un total de 211.

Pel que fa a la comarca de la Cerdanya, la Cerdanya Film Commission ha duplicat el nombre de produccions ateses directament, passant de 15 a 32 i del 19è al 9è lloc global del rànquing de tots els municipis de la Xarxa, just darrere de les poblacions de l’àmbit metropolità, Girona, Tarragona i Sitges. Aquest fet denota l’interès creixent en les localitzacions de la nostra comarca i posa de manifest el resultat de les accions de prescripció, informació, promoció i gestió que l’entitat ha portat a terme els darrers anys per posicionar la comarca com a escenari de referència dins de l’audiovisual del nostre país. Així, podem destacar entre les produccions ateses el 2016 l’acolliment del llargmetratge “La llum d’Elna” (Sílvia Quer), que es rodà parcialment a Estana (Montellà i Martinet), així com el curtmetratge “Los desheredados” (Laura Ferrés), recentment seleccionat a la Setmana de la Crítica del Festival de Cannes i rodat a Lles de Cerdanya.

Per més informació, aneu al següent enllaç 👉  www.filmcerdanya.cat

comentaris