Laura Ferrés: "Espero que el premi a Cannes sigui l'inici d'una carrera"

'Els desheretats' rodat a Lles de Cerdanya, ha guanyat el premi 'Leica Cine Discovery' al millor curtmetratge de la Setmana de la Crítica.

cannes2
photo_camera Fotograma del curtmetratge 'Els desheretats', de Laura Ferrés, que participa a 'La setmana de la Crítica' del Festival de Cannes.

"Espero que aquest guardó sigui l'inici d'una carrera". Així ho ha manifestat aquest divendres en una entrevista a l'ACN, la jove directora catalana Laura Ferrés, qui ha guanyat amb 'Els desheretats' el premi 'Leica Cine Discovery' al millor curtmetratge de la Setmana de la Crítica del Festival de Cannes.

cannes1

El curt, produït per Inicia Films, única producció catalana al certamen, es va projectar a la sala de l’Espace Miramar del Festival de Cannes aquest dimecres. Ferrés se sent "molt contenta" pel guardó que ha obtingut ja que el seu curtmetratge és "un projecte molt petit, amb pocs diners i poca gent". De fet, ha titllat el premi com un reconeixement molt gran per a ella, el seu equip i la seva família perquè aquest "és un projecte molt personal".

'Els Desheretats' és un retrat del pare de la directora enfrontant-se al final del negoci familiar. En Pere Ferrés té 53 anys i és l'encarregat d'una empresa d'autocars al Prat de Llobregat. La falta d'ingressos l'obliga a fer comiats de solter, en els quals els clients solen destrossar el vehicle, però no està disposat a perdre la seva dignitat. "Feia temps que volia fer alguna cosa amb la meva família, però no trobava la història que realment m'interessés, però quan el meu pare em va dir que volia tancar, vaig veure que era el moment i tenia sentit acompanyar-lo en aquest procés filmant", ha explicat. Així mateix, Ferrés va portar la història una mica més enllà fent el retrat de la generació del seu pare i que arran de la crisi han hagut de tornar a començar.

comentaris