FESTIVAL BARNASANTS

La cantautora aranesa Alidé Sans ha presentat al Barnasants "Henerècla", una espurna de ritmes càlids i vibrants

Tres anys després d’haver debutat amb el disc Eth paradís ei en tu (Nuba Records, 2015), la cantant, acordionista i guitarrista Alidé Sans ha baixat de les muntanyes que tant l’inspiren per presentar les noves cançons en occità recopilades en Henerècla

Alidé Sans 2
photo_camera Alidé Sans i Paulin Courtial/Barnasants

Aquest divendres dia 6 d’abril, a la sala Harlem Jazz Club de Barcelona, Alidé Sans ha presentat el seu segon llarga durada, Henerècla. L’aranesa ha estat acompanyada a l’escenari per Paulin Courtial (guitarra i percussions) en una sinergia electroacústica. Alidé Sans ha descrit el seu nou àlbum com un "alè d'aire fresc que baixa de les muntanyes", i també explica que a Henerècla "hi ha una forta presència de la natura que ho pinta tot amb els seus colors".

"Aigua infinita" és la cançó que enceta l’àlbum, seguida de vuit temes més que versen sobre el respecte al paisatge i al deure de "no exigir a la natura el que volem i quan ho volem". Henerècla no s'abstreu del moment polític i històric que viu Catalunya en algun dels seus temes, i també situa el feminisme com a pilars bàsics de la seva música.

Alidé Sans

La gira per presentar Henerècla ja ha començat a rodar amb molta força. Després de la pre estrena al Festival Pyrenades de la Val d'Aran, el passat 30 de març, i la presentació oficial al Barnasants, ja s’han confirmat molts concerts, tant a Catalunya com a França. Ahir mateix, dia 7 d’abril, al Celtic Bar de Girona:

- 7 abril: Celtic Bar - Girona

- 20 abril: Le Club - Rodez (França)

- 22 abril: Castelló de Farfanya

- 26 abril: Universitat de València

- 27 abril: Reus

- 4 maig: Nontron (França)

- 5 maig: el Tinglau - Vilanova i la Geltrú

- 19 maig: Xàtiva

- 24 maig: Festival Saute Mouton - Saint Laurent de Neste (França)

- 31 juny: Festival Balad'òc - Tulle (França)

- 10 juny: Cafè del Teatre - Lleida

- 23 juny: Canilhac (França)

- 13 juliol: Arles (França)

- 16 juliol:  II Encuentro de Jóvenes Hablantes de Lenguas Minorizadas - Vitoria-Gasteiz

- 28 juliol: Bazas (França)

- 5 agost: Narbona (França)

- 12 agost: Blesle (França)

- 8 setembre: Festival ATVeu - Vilanova i la Geltrú

- 28 setembre: Auditori de St. Gaudens (França)

 

Barnasantsts, la gran cita amb la cançó d'autor

La 23a edició del Barnasants 2018, amb 110 concerts, vol recordar la figura de l'escriptor Manuel Vázquez Montalbán. Barnasants és un esdeveniment dedicat a la cançó d'autor amb especial atenció als músics del país però també obert al panorama internacional. En aquest sentit, l'Argentina és el país convidat aquest 2018, amb 13 concerts protagonitzats per músics de la república sud-americana. Fins a 110 recitals tindran lloc entre el 26 de gener i el 14 d'abril, si bé molts d'ells fora de Barcelona, ja que el Barnasants es desenvolupa en diversos escenaris de Catalunya i més enllà.

Centrant-nos en la capital catalana, el Harlem Jazz Club, el Luz de Gas, el Casinet d'Hostafrancs, L'Auditori de Barcelona, el Centre Cultural Albareda o el Centre Artesà Tradicionàrius són només alguns dels espais en què podreu seguir recitals dels cantautors en el marc del Barnasants. I la llista d'artistes és llarga: Eduard Canimas, Albert Fibla, Kepa Junkera, Jordi Montañez, Joan Masdeu, Ivette Nadal & Caïm Riba, Enric Hernàez, Eric Vinaixa, Xavier Baró, Roger Mas, Pepet i Marieta, Les Kol·lontai...