LITERATURA INFANTIL

Expectació a la Seu en l'acte de presentació de "Les cabretes del Serrat Gros"

L'acte de presentació a la Sala de Cultura "La Immaculada" va comptar amb una gran assistència de públic i amb la presència de les autores, Pepita Clop i Carolina Botella, de l'editor Marcel·lí Pascual i de Mercè Lagrava, formatgera del Serrat Gros.

Presentació  les cabretes 1
photo_camera Presentació de Les cabretes del Serrat Gros a la Seu/Josep Maria Malé

Les cabretes del Serrat Gros és la història d'una de les formatgeries més emblemàtiques del Pirineu, la història d'un projecte vital i d'una manera d'entendre el món. El Serrat Gros és molt més que un dels millors formatges del món; representa un canvi profund en el desenvolupament social i econòmic de les comarques de muntanya a finals del segle XX i principis del segle XXI. El conte de Pepita Clop, amb il·lustracions de Carolina Botella, és una història plena d'aventures, emocions i trapelleries que mantenen els joves lectors atrapats i immersos en el microcosmos de la Vansa i Tuixent.

Presentació les cabretes 2

(Fotografia de Josep Maria Malé)

Les Cabretes del Serrat Gros relata les aventures d'un ramat de cabretes de la vall de la Vansa. Les cabretes veuen com l'Eulàlia, la seva cuidadora, les ha de deixar, i davant l'arribada de nous pastors vinguts de la ciutat, el ramat farà tota mena de trapelleries i viurà aventures de tot tipus. Una història de companyonia i de treball en equip que permet conèixer l'origen d'un dels formatges amb més anomenada del Pirineu. El conte és el quinzè que s’inscriu a la col·lecció "Petit Pirineu" d’Edicions Salòria, pensada fonamentalment per explicar la història i la cultura de l’Alt Pirineu als més petits de la casa.

L'acte de presentació a la Sala de Cultura "La Immaculada" va comptar amb una gran assistència de públic i amb la presència de les autores, Pepita Clop i Carolina Botella, de l'editor Marcel·lí Pascual i també de Mercè Lagrava, formatgera del Serrat Gros.