04.12.2022 |
Viure als Pirineus

L'Orquestrina Trama se'n va de gira a Itàlia

Del 6 al 13 de maig el grup pirinenc Orquestrina Trama farà la seva primera gira a l'estranger amb un seguit d'actuacions en diverses poblacions italianes. A banda dels concerts de música tradicional pirinenca, el grup també ha incorporat les danses al seu repertori

Orquestrina Trama_7
Orquestrina Trama.
L'Orquestrina Trama se'n va de gira a Itàlia

El grup, integrat per Liv Hallum (violí), Ivan Garriga i Núria Llobet (violí), Marc Figuerola (contrabaix), Boris Pi (bateria) i Ivan Caro (gralla, flaviol), actuarà a Roma el dia 6 de maig, a Monticelli d'Ongina el dia 10, a Treviso el dia 11 i a Castel Fidardo el dia 12. Les actuacions combinaran la música tradicional amb un stage de dansa.

L’Orquestrina Trama neix a principis de l’any 2013 entre la Cerdanya i l’Alt Urgell. Els membres d’aquesta formació són un grup de joves fortament vinculats a la música i la cultura tradicional del Pirineu. La seva il·lusió és fer reviure melodies i cançons que, amagades rere les nostres muntanyes, defineixen de la millor manera una forma de viure i entendre el món ben peculiar. Inspirats en les músiques de ball que sonaven temps enrere a les places dels pobles pirinencs, s'adrecen al públic através d’un estil propi que encomana la seva energia arreu i fa de la festa una festa de tots.

A Itàlia faran un espectacle en format concert ball: a part de cantar les cançons tradicionals pirinenques es podrà participar de la festa ballant, en parella i en grup, el seu repertori: pasdobles, masurques, xotis, cercles, rondeus, xampanyes... Dinamitzaran l’ambient a peu de plaça i, si s’escau, faran cercavila, amb diverses parades per ballar i interaccionar amb el públic. És l'estil propi de l'Orquestrina Trama, un estil cada cop més reconegut i no només a casa nostra sinó també en diversos països d'Europa on, els darrers anys, ja hi han fet diversos concerts.

L'Orquestrina Trama se'n va de gira a Itàlia
Comentarios