CINEMA

Arrenca el 14è Cerdanya Film Festival amb 150 pel·lícules i l'estrena d' "Estols", de Xavier Moreno

Al certamen, una de les grans cites culturals de l’any al Pirineu, s’exhibiran fins el 13 d’agost 40 llargmetratges, el doble que l’edició anterior
Presentació Cerdanya Film Festival
photo_camera Arrenca el 14è Cerdanya Film Festival amb 150 pel·lícules / 6comunicacio.cat

La 14ena edició del Cerdanya Film Festival -Festival Internacional de Cinema de Cerdanya- ha  arrencat aquest dimarts 1 d’agost amb  la projecció de la pel·lícula “Estols”, de Vilaüt Films dirigit per Xavier Moreno, que s’ha pogut veure per primera vegada en un certamen d’aquest tipus. Anteriorment, el film va estar present a través de la projecció del trailer en la darrera edició del festival Temporada Alta de Girona i Salt. 

La pel·lícula “Estols”, amb una jove protagonista que escapa a França d’una Barcelona assetjada per les bombes, ha reunit un gran nombre de públic al Casino Ceretà de Puigcerdà. Fins el 13 d’agost en el marc del Cerdanya Film Festival es projectaran fins a 150 pel·lícules que han estat seleccionades entre les més de 2.000 que s’han rebut.

El Festival, una de les grans cites culturals de l’any al Pirineu, duplica enguany l’exhibició de llargmetratges passant de 20 a 40 en les categories de documentals, ficció i animació. Durant el certamen, que en aquesta edició prioritza la mirada femenina, es presentaran estrenes nacionals i internacionals de curtmetratges i documentals. A més, totes les projeccions estrangeres estan subtitulades al català.

Presentació Cerdanya Film Festival
Arrenca el 14è Cerdanya Film Festival amb 150 pel·lícules / 6comunicacio.cat

Al Festival, també s’hi podran veure propostes de llargmetratges presents a diferents festivals de referència com Cannes, Berlinale, Toronto, Sant Sebastià, Màlaga o Sevilla, així com obres de difícil accés al mercat espanyol en estrena nacional o primícia internacional.

La presentació ha anat a càrrec del director del Cerdanya Film Festival, Jordi Forcada; el segon tinent d’alcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Puigcerdà, Jordi Palomino; el director de la pel·lícula “Estols”, Xavier Moreno i alguns representants dels films que es presenten al Festival; Berta Carreras (producció del Laboratori de Creació (Lab Cerdanya): l’artista digital Manel Cebrián; i un dels socis del Cinema Avinguda de Puigcerdà.

El director del Cerdanya Film Festival ha posat de relleu que el certamen “és un dels principals festivals de Catalunya, de referència en el sector, sobretot dels curtmetratges, tant de ficció com de documentals”. El regidor de Cultura ha destacat que el Cerdanya Film Festival és un exemple de col·laboració publico privada. “A partir de la iniciativa privada amb altres institucions poden sorgir projectes com aquest que s’han anat consolidant al llarg dels anys amb una programació potent i diversa i amb el plus de ser un Festival seleccionador dels premis Goya”, ha manifestat Jordi Palomino. El director de la pel·lícula “Estols” ha reivindicat el fet que ”el cinema s’obri a una mirada més artística, més arriscada i experimental”.