15.08.2022 |
Viure als Pirineus

Aquest cap de setmana, el FeMAP es trasllada a Bagà, València d'Àneu, Riner i Llívia

Del divendres 14 al diumenge 15 de juliol, el Cor de la Generalitat Valenciana, Alfred Fernández i Èlia Casanova, actuaran en aquestes localitats.

Cants i danses del Llibre Vermell de Montserrat · Inauguració FeMAP 2017
Aquest cap de setmana, el FeMAP es trasllada a Bagà, València d'Àneu, Riner i Llívia

Del divendres 14 al diumenge 16 de juliol,  el Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), acollirà quatre concerts de dues formacions de la Comunitat Valenciana. Obrirà la programació del cap de setmana el Cor de la Generalitat Valenciana, que actuarà el divendres 14 a Bagà i el dissabte 15 a València d’Àneu. Sota la direcció de Francesc Perales, oferirà Des de Segorb fins Oriola, polifonies dels arxius valencians amb obres de J. B. Comes, B. Cárceres, A. Lobo, T. L. de Victoria, J. Pérez i M. Navarro. Un petit recull, però al mateix temps prou representatiu, dels tresors musicals que es guarden en els arxius de les catedrals i esglésies més importants de la Comunitat Valenciana dels segles XVI i XVII.

El mateix dissabte 15 a Riner i el diumenge 16 a Llívia, serà el torn d’Alfred Fernández i Èlia Casanova amb ¿Quién te traxo, cavallero?. Els valencians oferiran El Cançoner d’Elvas, un manuscrit portuguès del s. XVI que conté obres musicals profanes escrites fonamentalment per autors anònims. En els cançoners ibèrics del Renaixement trobem una música que es caracteritza per la meravellosa senzillesa i transparència de les textures musicals, que van acompanyades d’uns textos de sorprenent lucidesa. Alfred Fernández, especialista en instruments antics de corda polsada, i Èlia Casanova, amb un llarg recorregut com a soprano, ens transportaran a l’època renaixentista per desvetllar les obres que s’amaguen dins el manuscrit del Cançoner d’Elvas.

En el marc d’aquests quatre concerts, el FeMAP organitza un conjunt d’activitats paral·leles. D’aquesta manera, qui ho vulgui podrà complementar els concerts amb una visita al passat medieval de Bagà, una visita guiada a través de la història i l’actualitat del Miracle de Riner i una visita lliure al Museu Municipal de Llívia.

CONCERTS                                                                                                                              

Cor de la Generalitat Valenciana. Des de Segorb fins Oriola
14/07 · 21.00 h · Església de Sant Esteve · Bagà
15/07 · 20.30 h · Església de Sant Andreu · València d’Àneu

Alfred Fernández i Èlia Casanova. ¿Quién te traxo, cavallero?
15/07 · 19.00 h · Pati de la Casa Gran del Miracle · Riner
16/07 · 18.00 h · Ermita de Sant Guillem · Llívia

ACTIVITATS PARAL·LELES                                                                                                     

14/07 · 18.30 h · Descobrim el passat medieval de la vila de Bagà · Bagà
15/07 · 17.30 h · Visita guiada a través de la història i l’actualitat del Miracle · Riner
16/07 · de 10.00 h a 13.30 h · Visita lliure al Museu Municipal de Llívia · Llívia

Aquest cap de setmana, el FeMAP es trasllada a Bagà, València d'Àneu, Riner i Llívia
Comentarios