LLIBRES PER A NOIS I NOIES

Alberto Casamayor presenta a la Biblioteca Sant Agustí les seves dues últimes novel·les per a nois i noies

L’udol del bosc, primer títol de la col·lecció Cercadors de llegendes, està situada al Pirineu, al poble de Montellà del Cadí, a tocar de Martinet de Cerdanya.
Alberto Casamayor Biblioteca Sant Agustí
photo_camera Alberto Casamayor presenta a la Biblioteca Sant Agustí les seves dues últimes novel·les / Biblioteca Sant Agustí

L'escriptor Alberto Casamayor ha presentat aquesta tarda, a la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell, dos llibres de la col·lecció Cercador de llegendes: "Fugiu de la lluna plena" i "L'udol del bosc", del segell pirinenc Edicions Salòria. Casamayor ho ha fet acompanyat de la Mariel, l'Ona i el Fabrizio, mestra i alumnes de l'Escola Pau Claris, que li han fet una original entrevista, una magnífica oportunitat perquè l'autor expliqués petits secrets de les seves històries.

Alberto Casamayor Biblioteca Sant Agustí 2
Alberto Casamayor a la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell

L'udol del bosc

«L’udol del bosc» és el primer títol de la sèrie «Cercadors de llegendes» que l’Alberto Casamayor acaba de publicar. La novel·la està situada al Pirineu, al poble de Montellà del Cadí, a tocar de Martinet, entre la Seu d’Urgell i Puigcerdà.

El relat s’inicia quan arriba al poble una família provinent de Barcelona. La mare, treballadora social, ha trobat una feina a Puigcerdà i el fill, l’Arnau, un noi de deu anys, no està gaire convençut que aquell poblet perdut a les muntanyes pugui ser un bon lloc per viure. A sobre, mentre estan arribant, senten un udol terrible i topen amb un munt d’animals que fugen esporuguits i, de ben poc, no els provoquen un accident. Al poble, hi ha la Júlia, una noia amb els cabells de color lila, que viu a la casa del costat.

L'udol del bosc
'L'udol del bosc', d'Alberto Casamayor

Aquest parell, la Júlia i l’Arnau, es veuran immersos en una aventura molt emocionant a la recerca de l’autor dels udols que provenen de la muntanya. El relat, molt ben escrit, s’endinsa en el gènere de por i poua en una llegenda poc coneguda del Pirineu: El Nonell o Nonell de la neu, una mena de home de les neus, un Ieti bo i protector que és perseguit pels caçadors furtius. Lectura recomanada especialment per a nois i noies de quart de primària, a partir de nou anys.

Fugiu de la lluna plena

És el segon títol de la col·lecció Cercadors de llegendes, una sèrie de novel·les juvenils que transcorren al Pirineu amb la Júlia i l'Arnau com a protagonistes principals. En aquest cas, a Talarn, la Júlia creu que hi ha un misteri centenari, mentre que l'Arnau no en vol saber res. Tot i així una terrible maledicció els obligarà a endinsar-se, de nit, als boscos del Pallars...