CONCERTS

La 10a edició del festival Interfado oferirà del 14 al 23 d'octubre un concert a la Seu d'Urgell

El reconegut artista Raul Marques obrirà el certamen i presentarà a Catalunya el seu nou àlbum 'New Lisbon, Arizona'
Fado em trio
photo_camera Fado em Trio actuarà a la Sala Sant Domènec de la Seu d'Urgell / eventbrite.es

El Festival Internacional de Fado de Catalunya, l'Interfado, celebrarà la 10a edició del 14 al 23 d'octubre amb un concert a la Seu d'Urgell i tres a Lleida. El certamen, organitza la Fundació Orfeó Lleidatà i l'Ajuntament de Lleida, comptarà enguany amb les actuacions d'artistes portuguesos residents a Porto, Lisboa i Madrid. El reconegut artista Raul Marques obrirà el festival el dia 15 i presentarà en exclusiva a Catalunya el seu nou àlbum, 'New Lisbon, Arizona', al Cafè del Teatre de Lleida. El dissabte 16 el públic podrà gaudir a l'Espai Orfeó de l'actuació de la cantant Ana Roque. Fado Em Trio clourà el festival amb dos concerts, un el divendres 22 a la sala Sant Domènec de la Seu, i altre l'endemà al Cafè del Teatre de Lleida.

L'artista portuguès Raul Marques obrirà l'Interfado al Cafè del Teatre de Lleida el divendres 15 d'octubres a les 22 hores. Presentarà a Catalunya 'New Lisbon, Arizona'. Amb un estil que es mou entre el fado i la cançó d'autor, en el nou disc de Marques es pot sentir també la influència de la musicalitat mexicana i de la meridional americana. Es va gravar a Tucson (Estats Units), i el productor, Sergio Mendoza, és americà d'origen mexicà.

La cantant portuguesa Ana Roque, acompanyada de la guitarra de João David Almeida amb qui forma el grup 'Fado Inverso', conviden al violoncel a Susana Castro Santos. Actuaran a l'Espai Orfeó el dissabte 16 a les 20 hores.

Fado Em Trio, format per Flora Miranda a la veu, Bernardo Soares al piano i Ricardo Casaleiro al vibràfon i percussió, oferiran a l'Interfado un espectacle únic en el qual la música sense barreres ni fronteres és l'objectiu que pretenen assolir els tres artistes en el seu projecte. La formació actuarà a la sala Sant Domènec de la Seu d'Urgell, el divendres 22 a les 21 hores, i al Cafè del Teatre de Lleida, el dissabte 23 d'octubre a les 22 hores).

L'oferta gastronòmica que acompanya habitualment el festival seguirà present a l'edició d'enguany, tot i que, atès el protocol sanitari per la covid-19, no tindrà lloc a les sales de concerts. Enguany, s'ha organitzat un taller de cuina portuguesa a la Sala Sunka, el dijous 14 d'octubre a les 18.30 hores).

El Festival Interfado està organitzat per la Fundació Orfeó Lleidatà i l'Ajuntament de Lleida, amb la col·laboració especial del Consolat de Portugal a Barcelona, l'Institut d’Estudis Ilerdencs i Supermercats Plusfresc, i sota la direcció artística de la cantant lleidatana Carolina Blàvia.