MUNICIPIS

Yolanda Mendo, proclamada alcaldessa de Guils de Cerdanya després d'aprovar-se la moció de censura contra Trilles

Els membres del fins ara equip de govern no veuen "ètica" la mesura, que arriba als nou mesos de l'inici del mandat
Yolanda Mendo
photo_camera La nova alcaldessa de Guils de Cerdanya, Yolanda Mendo, ha rebut la vara de mans del seu pare, Josep Mendo / Albert Lijarcio

Yolanda Mendo ha estat proclamada aquest dilluns com a nova alcaldessa de Guils de Cerdanya, després d'aprovar-se en un ple extraordinari una moció de censura contra el seu antecessor en el càrrec, Toni Trilles, per quatre vots a favor i tres en contra. A la sessió, la primera edil ha acusat de "mala gestió" al fins ara equip de govern, tant en temes econòmics com en el tracte a diversos treballadors municipals. En aquest sentit, ha afirmat que la manca de secretari ha deixat "paralitzat" el consistori. Per la seva banda, Trilles ha dit que s'ha traspassat una "línia vermella" per aconseguir estar al govern. Una regidora del seu grup, Irene Vidal, ha afegit que no veu "ètica" la mesura, que arriba nou mesos després de l'inici del mandat.

Yolanda Mendo 2
El ple de Guils de Cerdanya ha aprovat la moció de censura i ha proclamat Yolanda Mendo nova alcaldessa / Albert Lijarcio

La moció de censura que s'ha aprovat aquest dilluns es va registrar el 19 de febrer passat pels grups de Junts per Guils i Escoltem. La sessió plenària ha estat seguida per diversos veïns de la localitat, sense incidents però amb alguns moments de tensió que han fet visible la divisió d'opinions que hi ha entre ells.

Yolanda Mendo 3
Un instant del ple de Guils de Cerdanya que ha aprovat la moció de censura contra Toni Trilles / Albert Lijarcio

La nova alcaldessa anava de número tres a la llista dels juntaires, formació que va guanyar les eleccions municipals del 28-M però que va empatar a tres regidors amb Unim Guils, vinculada a Esquerra Republicana. Mentre, l'edil d'Escoltem, Javier Maldonado, havia pactat amb Unim per investir Trilles però va ser destituït al gener com a regidor.