ESTACIONS DE MUNTANYA

La Molina incorpora una nova màquina trepitjaneu híbrida

Redueix el consum de combustible en un 20% i minimitza les emissions de CO2 i NOx
5ad06269-83c4-44b9-b5d0-f2b6717eeb41
photo_camera La nova màquina trepitjaneu híbrida de la Molina / FGC

L'estació d'esquí de La Molina, gestionada per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ha incorporat una nova màquina trepitjaneu híbrida Kässbohrer Pistenbully PB600 E+ que té la peculiaritat que és híbrida i redueix el consum de combustible en un 20% minimitzant les emissions de CO2 i NOx. Segons FGC, la inversió representa un "pas endavant" en la reducció de la petjada de carboni i el compromís amb "pràctiques més respectuoses" amb el medi ambient. Es tracta de la primera màquina d'aquestes característiques que hi ha al Pirineu català i espanyol. Els seus responsables asseguren que ofereix una "combinació perfecta" entre rendiment, eficiència i respecte per al medi ambient.

5ad06269-83c4-44b9-b5d0-f2b6717eeb41
La nova màquina trepitjaneu híbrida de la Molina / FGC

La nova màquina trepitjaneu destaca per comptar amb propulsió combinada de dièsel i electricitat, la qual cosa permet reduir el consum de combustible en un 20% i minimitza les emissions de CO2 i NOx. També té unes despeses de funcionament reduïdes ja que la seva tecnologia híbrida permet un consum inferior de carburant i ajuda a optimitzar els recursos econòmics de l'estació.

Compta amb transmissió elèctrica de llarga durada amb un baix manteniment que garanteix una eficiència òptima i una vida útil prolongada d'aquest sistema. També fa menys soroll, per la qual cosa millora les condicions laborals dels operaris i redueix la contaminació acústica a l'entorn natural. Està equipada amb components tècnics de provada eficàcia, proporciona un rendiment òptim i una gestió eficient de les tasques de trepitjament de neu.