PATRIMONI

L'Ajuntament de Puigcerdà arregla l’antic Safareig de les Monges

L'actuació principal s'ha centrat en les parets del safareig de granit, les quals, a causa de la falta de manteniment, la humitat i el pas del temps, presentaven algunes pèrdues d'aigua
Safareig Puigcerdà 1
photo_camera L'Ajuntament de Puigcerdà arregla l’antic Safareig de les Monges / @puigcerda_cat

L'Ajuntament de Puigcerdà ha arreglat l’antic Safareig de les Monges. L'actuació principal s'ha centrat en les parets del safareig de granit, les quals, a causa de la falta de manteniment, la humitat i el pas del temps, estaven malmeses i presentaven algunes pèrdues d'aigua

La Brigada Municipal, coordinada per la regidoria de Desenvolupament Urbà, Activitats, Obres i Serveis, ha dut a terme una sèrie d'actuacions de restauració i manteniment al Safareig de les Monges, obra inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. D'aquesta forma, es busca posar-lo en valor com a element del patrimoni cultural popular de la Vila.

Safareig Puigcerdà 2
L'Ajuntament de Puigcerdà arregla l’antic Safareig de les Monges / @puigcerda_cat


L'actuació principal s'ha centrat en les parets del safareig de granit, les quals, a causa de la falta de manteniment, la humitat i el pas del temps, estaven malmeses i presentaven algunes esquerdes per on es perdia aigua.

Per altra banda, també s'ha actuat en el mecanisme hidràulic que alimenta tant el safareig com la font, les claus de pas del qual presentaven alguns desperfectes i una capa d'òxid que no permetia controlar el pas de l'aigua.

Safareig Puigcerdà 3
L'Ajuntament de Puigcerdà arregla l’antic Safareig de les Monges / @puigcerda_cat

Punt de reunió de les monges Clarisses

El Safareig de les Monges, situat al carrer Raval de les Monges, rep aquest nom perquè era un dels punts de reunió de les monges Clarisses. El seu monestir, el de Santa Clara, va ser fundat l'any 1351 amb el vistiplau de Pere el Cerimoniós, després que la branca masculina de l’orde ja s’hagués establert al convent de Sant Francesc, i va ocupar aquest sector de la Vila fins al segle XVIII.

Aquesta reparació s’emmarca en un seguit d’actuacions de reparació i manteniment que es portaran a terme els pròxims mesos a diferents zones de Puigcerdà, Age i Vilallobent.